Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
Leves? Akkor irány Mexikó!

Mexikói Krémleves

A hozzávalókat, kivéve a kukoricát, a tejszínt és a bab egyik felét, összeturmixolom, majd egy főzőedénybe teszem.

Közepes hőmérsékleten, párszor megkavarva kb 30 percig főzöm.

Ezután jöhet bele a tejszín, amit úgy adok hozzá, hogy egy bögrében két evőkanál leveslével előbb simára keverem, csak ezután adom hozzá.

A kukoricát és a maradék babot egy serpenyőben, kevés oliva olajon kicsit megpirítom, sózom, borsozom.

Leves? Akkor irány Mexikó!

TUDTAD?

A mexikói konyha az ősi azték, maja és a földrészre érkező spanyol telepesek gasztronómiai hagyományainak keveredéséből alakult ki, később az európai alapanyagok és konyhatechnológiák is hatással voltak rá. 2010-ben az UNESCO szellemi kulturális örökségei közé választották.

Hozzávalók

  • 3 tk sűrített paradicsom
  • 3 paradicsom
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 75 g vegán krém vagy főzőtejszín
  • 550 ml víz
  • 1 konzerv vörös bab
  • ½ konzerv csemege kukorica
  • 1 ek natúr ételízesítő
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • ½ tk kömény
  • 1 tk só
  • ½ tk petrezselyem
  • ¼ tk koriander
  • ½ tk chili
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

  • 3 tk sűrített paradicsom
  • 3 paradicsom
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 75 g vegán krém vagy főzőtejszín
  • 550 ml víz
  • 1 konzerv vörös bab
  • ½ konzerv csemege kukorica
  • 1 ek natúr ételízesítő
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • ½ tk kömény
  • 1 tk só
  • ½ tk petrezselyem
  • ¼ tk koriander
  • ½ tk chili
Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv