Ez a Kecskesajtos Csicseriborsó Saláta egy igazán különleges és tápláló étel, ami egyszerre friss ropogós és krémes, telt ízvilágú!
Először készítsük el az öntetet. Egy kisebb tálkában mérjük ki az olívaolajat és a mézet. Csavarjuk bele a citrom levét, a magokat távolítsuk el. Daraboljuk apróra a kaprot, adjunk hozzá frissen őrölt borsot és keverjük el alaposan. Tegyük félre, amíg elkészítjük a salátát.
A csicseriborsót öblítsük át és szűrjük le. Az uborkát vágjuk félbe és szeleteljük fel kb 3-4 mm-es szeletekre. Az olívabogyókat karikázzuk fel, a jésalátát mossuk meg és kezdhetjük is az összeállítást.
A tányérra tépkedjük össze a saláta leveleket. Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a csicseriborsókat, mehet rá a dió, az olívabogyó és a kígyóuborka is. A fügéket vágjuk négybe és tegyük a saláta tetejére. Tegyük rá a kecskesajtot és locsoljuk meg az elkészített öntettel. Készen is vagyunk!
Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
A recept létrejöttét a Globus Magyarország támogatta.