Hirdetés
FRANCIASALÁTA

FRANCIASALÁTA

A recept támogatója:

ízmester logo

A Franciasaláta elkészítéséhez első lépésként mossuk meg, majd hámozzuk meg a krumplit és a répát.

Ezután daraboljuk fel. Tegyük kb 500 ml vízbe a répákat majd főzzük 10 percig, ezután pedig adjuk hozzá a felkockázott krumplit is, egy csipet sót, és főzzük további 8-10 percig, amíg megpuhulnak a zöldségek.

Ha kész szűrjük le, és hagyjuk kihűlni.

FRANCIASALÁTA

Amíg a krumpli és a répa hűl, előkészítjük a többi alapanyagot. A borsóhoz üveges vagy konzerv borsót javaslok, így elég csak leszűrni, kimérni és már használhatjuk is.

A uborkákat felkarikázzuk, az almát meghámozzuk és felkockázzuk.

Ezután egy közepes tálba mérjük ki a tejfölt, a mustárt, a majonézt, a citromlevet. Sózzuk, borsozzuk és keverjük el alaposan.

Ha megvan adjuk hozzá a felkockázott alapanyagokat, keverjük el és már készen is vagyunk!

francia saláta recept

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót.

A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!

TUDTAD?

A Francia salátának semmi köze a franciákhoz! Nagy valószínűséggel az orosz hússaláta egyik verziója, amit mi magyarok találtunk ki.

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 200 g sárgarépa
  • 200 g burgonya
  • 200 g borsó
  • 200 g alma
  • 150 g Ízmester Bébi Csemege Uborka
  • 250 g tejföl
  • 75 g majonéz
  • 1 tk mustár
  • 1 tk citromlé
  • ¼ tk só
  • ¼ tk bors
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

  • 200 g sárgarépa
  • 200 g burgonya
  • 200 g borsó
  • 200 g alma
  • 150 g Ízmester Bébi Csemege Uborka
  • 250 g tejföl
  • 75 g majonéz
  • 1 tk mustár
  • 1 tk citromlé
  • ¼ tk só
  • ¼ tk bors
Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv