Az olyan klasszikus recepteket is bátran alakíthatjuk, mint a túrógombóc, ami ez esetben rizsliszttel és rizsdarával készült!
A gombóc hozzávalóit mérjük ki és konyhai darálóban 1-2 perc alatt dolgozzuk össze. Fedjük le és tegyük hűtőbe egy órára pihenni.
Nagyjából 3 liter vizet forraljunk fel. A túrókrémből formázzunk egyforma méretű gombócokat. Ehhez forgassuk meg rizslisztben.
Tegyük a gombócokat a forrásban lévő vízbe. Várjuk meg, amíg fel nem jönnek a felszínre, majd főzzük további 8 percig.
Egy serpenyőben pirítsuk meg a zsemlemorzsát az olajon, majd tegyük félre hűlni. Ha kihűlt keverjük el benne az édesítőt és a fahéjat, majd forgassuk meg benne a gombócokat.
A tejfölben keverjünk el porcukor állagú eritritet, majd díszítsük vele a gombócokat.
A fent leírt mennyiségekből 15 gombócot tudunk elkészíteni.