A tejet megmelegítem, hogy langyos legyen. Elkeverem benne a cukrot, majd az élesztőt és hagyom felfutni kb 15 percig.
A lisztet átszitálom, majd hozzáadom a sót, a borsot és alaposan elkeverem egymással.
Ha az élesztő felfutott hozzáadom a lisztes keverékhez, majd hozzáadom a joghurtot és dagasztógépben 10 percig keverem. Kézzel utána érdemes alaposan átgyúrni.
Ha kész meleg helyre rakom keleszteni kb 60 percig.
A tésztát 8 részre osztom. Egy-egy adagból hosszú hengert formázok, majd nyolcas alakban átemelem egymáshoz.
A fonás elkészítéséhez nézd meg ezt a videót!
Ha készen van a fonás, egy tojást egy evőkanál tejjel és egy kis sóval felverek, majd ecset segítségével lekenem a tésztát. A tetejére frissen őrölt bors kerül.
A sütőt 150 C fokra melegítem, majd mehet bele a kalácsunk 15-20 percre.