Az alap elkészítéséhez a zab felét ledarálom, majd a maradék zabbal együtt e hozzávalókkal elkeverem. Egy kb 25 cm átmérőjű tortaformát kibélelek sütőpapírral és alufóliával, hogy ne tapadjon bele a krém a formába és könnyű legyen róla levenni. Használhatunk tortára való vax fóliát is. A keveréket beleszedem a formába, majd egy kanál segítségével elegyengetem és letömörítem. Mehet a hűtőbe, amíg a krém elkészül.
A krémhez joghurtot, a chia magot és az eritritet elkeverem, majd a hűtőbe teszem. Addig az áfonyát és a vizet egy edényben felteszem melegedni. Amikor már forró, 2-3 ek folyadékot kiveszek belőle és egy kis bögrében hozzáadom az agar agart, elkeverem, majd mehet bele a főzőedénybe. Alacsonyabb hőfokon főzzük, amíg fel nem forr. Tegyük félre és hagyjuk hűlni.
A tejszínt kemény habbá verem, majd elkeverem a chia magos keverékkel, végül pedig a kihűlt gyümölcsöket is hozzáadom. Ha alaposan elkevertem mehet a hűtőben lévő alap tetejére és szépen elegyengetem. Elkészítem a tetején lévő záróréteget, addig pedig a hűtőben pihen.
A gyümölcsraguhoz az áfonyát a vízzel leturmixolom, majd felrakom főzni. Amikor már meleg, az étkezési keményítőt elkeverem egy bögrében 4-5 ek vízzel és az áfonyához adom, majd alaposan elkeverem.
Gyakori keverés mellett addig főzöm amíg be nem sűrűsödik, mint egy puding. Félrerakom és hagyom hűlni. Az eritritet akkor adom hozzá, amikor már langyos, ezután pedig a torta tetejére szépen elegyengetem.
A tetejét gyümölcsökkel díszítettem.