A kávés sajttorta elkészítéséhez első lépésként készítsük el a kekszes alapot: a zabkekszet daráljuk le, a vajat olvasszuk meg.
Ezután keverjük el a zabkekszet a kakaóporral, majd adjuk hozzá a vajat is.
Egy 20 cm átmérőjű tortaformában simítsuk el egyenletesen a kekszes masszát. A sütőt melegítsük elő 165 C fokra, majd süssük benne a kekszes alapot 10 percig. Ha kész vegyük ki és készítsük el a sajttorta krémet, amíg hűl.
A sütőt ne kapcsoljuk ki, és tegyünk az aljába fél liter forró vizet egy hőálló tálba. Ebben a gőzben fogjuk sütni a sajttortát.
A krémhez habverővel keverjük simára a mascarpone-t, majd adjuk hozzá a cukrot, a lefőzött kávét, a tejszínt és a vaníliát, majd keverjük el. Ezután adjuk hozzá egyesével a tojásokat is.
Ha kész kanalazzuk a kekszes alapra, majd mehet is a sütőbe 165 C fokon 60 percre. Amikor kész, ne vegyük ki a sütőből: nyissuk ki résnyire a sütő ajtaját, és hagyjuk a sütőben kihűlni a sajttortát.
Amikor kihűlt készítsük el a ganache-t: ehhez aprítsuk fel a csokoládét, öntsük rá a kávét és a tejszínt, majd mikrozzuk 1 percig és keverjük addig, amíg a csokoládé fel nem olvad. Öntsük a sajttorta tetejére, majd mehet is a hűtőbe 2-3 órára.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
A recept létrejöttét a Bialetti Magyarország támogatta.