A tésztához a tojásfehérjét robotgép segítségével kemény habbá verem. Hozzáadom a mandulalisztet és az édesítőt, majd fakanállal óvatosan elkeverem, hogy ne törjem össze a habot.
A sütőt előmelegítem 170 C fokra, majd sütőpapírral bélelet kerek tortaformában 20 perc alatt készre sütöm.
A képen lévő tortához 20 cm átmérőjű formát használtam, ha nagyobbat használnál készítsd el a hozzávalók másfélszeresét, különben nagyon alacsony lesz tölteni.
A krémhez a tojássárgákat elkeverem az édesítővel és a tejszínnel, majd gőz fölött felmelegítem.
Félrerakom, majd alkalmanként elkeverem amíg kihűl.
Közben kimérem a vajat és hagyom szobahőmérsékleten melegedni. Amikor a krém kihűl és a vaj eléggé puha lett, gépi habverővel simára keverem őket és ezzel a tortakrém el is készült.
A mandulát teflonserpenyőben, óvatosan, gyakran keverve pár perc alatt aranybarnára pirítom.
Ha minden kihűlt a kisült tésztát félbevágom, betöltöm a krém ⅔-ával, befedem a maradék krémmel. Rászórom a mandulát és készen is vagyunk.