Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
A legfinomabb málnás kalács recept.

Málnás Kalács

A 240 ml tejet kicsit megmelegítem, hogy langyos legyen, majd elkeverek benne 1 tk kristálycukrot. Beleszórom az élesztőt, elkeverem, majd hagyom felfutni 10-15 perc alatt.

A lisztet egy tálba kimérem, hozzáadom a sót, a cukrot, a vanília kivonatot,  a tojást, a lágy vajat és beleöntöm a felfutott élesztőt is. Körülbelül 10 percig dagasztom, amíg szépen összeáll a tészta. Cipót formázok belőle, lefedem és 60 percig kelesztem.

Akkor lesz jó, ha a kétszeresére körülbelül megdagad. Közben pedig elkészítem a tölteléket.

A málnát, a cukrot, a mandula kivonatot és a vajat turmixba teszem és összedarálom. Ezzel el is készült a töltelék. A mázhoz egy bögrébe félreteszek 2 evőkanállal.

Ha a tészta megkelt ujjnyi vastag téglalap alakúra nyújtom. Megkenem a töltelékkel, majd egyszerűen csak feltekerem. 

A legfinomabb málnás kalács recept.

Egy kör alakú tortaformát, kb 30 cm átmérőjű, kivajazok, majd a feltekert tésztát belehelyezem úgy, mintha egy csigát tekernék fel belőle.

Lefedem és további 30 percig hagyom kelni.

A sütőt előmelegítem 170 C fokra, majd 35-40 perc alatt készre sütöm a tésztát. Ha az idő fele letelt érdemes a tetejére egy alufólia darabot rakni, hogy nehogy túlsüljön és megégjen.

Ha elkészült még melegen lekenem 1 evőkanál olvasztott vajjal. 

Amikor már majdnem kihűlt elkészítem a mázat. Ehhez a félretett töltelékhez hozzáadom az átszitált porcukrot, olvasztott vajat és sót, elkeverem, majd egy zacskóba szedem. A sarkát kivágom és a kalács tetejét megcsíkozom vele.

A végén megszórom a mandulával és nagyjából 10 perc múlva tálalhatom is, addig megszilárdul a máz. 

TUDTAD?

Minél magasabb a liszt sikér tartalma, annál szebben meg fog kelni a tészta! Használj a recepthez BL-80 típusú lisztet!

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

  • 440 g búzakenyérliszt
  • 240 ml tej
  • 60 g vaj
  • 1 tojás
  • 70 g cukor
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 csipet só
  • 2 tk vanília kivonat
  • 1 tk cukor

 

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 150 g málna
  • 30 g cukor
  • 1 tk mandula kivonat
  • 25 g vaj

 

Hozzávalók a mázhoz:

  • 2 ek a fenti töltelékből
  • 50 g porcukor
  • 1 ek vaj
  • 1 csipet só
  • 2 ek szeletelt mandula
  • 1 ek olvasztott vaj
Hirdetés
good spirit

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hozzávalók a tésztához:

  • 440 g búzakenyérliszt
  • 240 ml tej
  • 60 g vaj
  • 1 tojás
  • 70 g cukor
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 csipet só
  • 2 tk vanília kivonat
  • 1 tk cukor

 

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 150 g málna
  • 30 g cukor
  • 1 tk mandula kivonat
  • 25 g vaj

 

Hozzávalók a mázhoz:

  • 2 ek a fenti töltelékből
  • 50 g porcukor
  • 1 ek vaj
  • 1 csipet só
  • 2 ek szeletelt mandula
  • 1 ek olvasztott vaj
Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv