Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
vegán ikea húsgolyók krumplipürével

Vegán Ikea “húsgolyók”

A krumplikat meghámozom, felkockázom, majd annyi vízben ami ellepi, felrakom főni. Amikor már megpuhult leöntöm róla a vizet, hozzáadom az oliva olajat, vegán krémet, sót, borsot és krumplitörővel összetöröm.

A “húsgolyókhoz” a tofut lecsepegtetem, majd villával összetöröm. Hozzáadom a fűszereket, a csicseriborsó lisztet és az útifűmaghéjat. Alaposan elkeverem és hagyom 15-20 percet állni.

A sütőt előmelegítem 200 C fokra. A tofus keverékből golyókat formázok. Sütőpapírra rakom, majd mehet a sütőbe 15-20 percre.

A szószhoz egy serpenyőbe kimérem az olivaolajat és a lisztet, majd csomómentesre keverem. Alacsony hőfokon elkezdem melegíteni. Amikor már kezd sűrűsödni, hozzáadom a szójaszószt, a mustárt és a vegán krémet, sót, borsot, simára keverem. 

Fokozatosan hozzáadom a vízben feloldott leveskockás keveréket, közben kevergetem. Forrásig főzöm, eddigre szépen besűrűsödik.

vegán ikea húsgolyók krumplipürével

TUDTAD?

A tofu a szójatej megaltatásával készült “túró”, amit préselnek és formáznak. Magas fehérjetartalmú, ráadásul glutén-, cukor- és laktózmentes étkezésbe is beilleszthető!

Hozzávalók

Hozzávalók a “Húsgolyókhoz”:

  • 360 g tofu
  • 1 ek útifűmaghéj
  • 2 ek csicseriborsó liszt
  • 5 ek zabtej
  • 1 tk só
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • ½ tk bors
  • ½ tk kömény

 

Hozzávalók a krumplipüréhez:

  • 700 g burgonya
  • 3 ek olivaolaj
  • 2 ek vegán krém
  • 1 tk só
  • bors

 

Hozzávalók a szószhoz:

  • 40 g olívaolaj
  • 40 g liszt
  • 300 ml víz
  • 1 db zöldség leveskocka
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek mustár
  • 150 ml vegán krém
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hozzávalók a “Húsgolyókhoz”:

  • 360 g tofu
  • 1 ek útifűmaghéj
  • 2 ek csicseriborsó liszt
  • 5 ek zabtej
  • 1 tk só
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • ½ tk bors
  • ½ tk kömény

 

Hozzávalók a krumplipüréhez:

  • 700 g burgonya
  • 3 ek olivaolaj
  • 2 ek vegán krém
  • 1 tk só
  • bors

 

Hozzávalók a szószhoz:

  • 40 g olívaolaj
  • 40 g liszt
  • 300 ml víz
  • 1 db zöldség leveskocka
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek mustár
  • 150 ml vegán krém
Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv