Hirdetés
Így készítsd el a Tiramisu kuglóf receptet!

Tiramisu kuglóf

A recept támogatója:

bialetti logo

A kuglóf egy hagyományos közép-európai sütemény, amely különösen népszerű Magyarországon, Ausztriában és Németországban.

A kuglóf eredete a középkorra nyúlik vissza, és számos országban megtalálhatóak a saját változatai. Például a német “Gugelhupf”, az osztrák “Guglhupf”, vagy a francia “kouglof”. Magyarországon a kuglóf a házi sütemények egyik kedvelt fajtája, amelyet gyakran készítenek családi összejövetelekre vagy ünnepekre.

A modern változatok között megtalálhatóak a különböző ízesítésű kuglófok, mint például a csokoládés, vaníliás, citromos vagy akár sós változatok is. A kuglóf elkészítése viszonylag egyszerű, és sok recept áll rendelkezésre azok számára, akik szeretnék kipróbálni ezt a finom süteményt otthon.

Így készítsd el a Tiramisu kuglóf receptet!

Így készítsd el a Tiramisu kuglóf receptet!

A kuglóf elkészítéséhez első lépésként mérjük ki a lisztet, majd keverjük el a sütőporral. A tojásokat üssük fel és válasszuk szét.

A fehérjét verjük kemény habbá, majd három részletben adjuk hozzá a cukrot és keverjük el. Ezután egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat is, és habosítsuk fel.

A lisztet szintén több kisebb részletben adjuk hozzá, majd spatula segítségével óvatosan forgassuk a tésztához.

A vajat olvasszuk meg, majd keverjük el a tejjel. Adjunk hozzá egy keveset a tésztából és keverjük simára. Öntsük a tésztához és dolgozzuk össze el óvatos mozdulatokkal.

A Tiramisu kuglóf elkészítéséhez szükséges kávét a gyönyörű MOKA EXCLUSIVE krém színű kotyogóssal készítettem el, amit a pasztell több árnyalatában is megtaláltok a Bialettinél!

2 35

A lisztet és a kakaóport keverjük el. Adjuk a lefőzött és kihűlt kávéhoz a tészta egy negyedét. Majd dolgozzuk össze a lisztes kakaóporral.

A mascarponét mérjük ki, szitáljuk hozzá a porcukrot és keverjük el. Egy közepes méretű kuglóf formába kezdjük el rétegezni a tésztát. Először az alap keveréket, majd öntsük hozzá a kávés tészta felét, majd ismételjük meg még egyszer a folyamatot. A végén kanalazzuk bele a mascarpone krémet is.

A sütőt melegítsük elő légkeverésen 160 C fokra, majd süssük benne a kuglófot 40-45 percig. Ha készí hagyjuk teljesen kihűlni, majd szórjuk meg kakaóporral.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
A recept létrejöttét a Bialetti Magyarország támogatta.

TUDTAD?

Az egyik legismertebb legenda szerint a kávét egy Kaldi nevű etióp pásztor fedezte fel, amikor észrevette, hogy kecskéi élénkebbek lettek, miután egy bizonyos bokor bogyóit ették. Kaldi ezt jelentette egy helyi szerzetesnek, aki a bogyókból készült italt használta, hogy ébren maradjon az éjszakai imák során.

A recept támogatója:

bialetti logo

Hozzávalók

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 100 g cukor
  • 90 g liszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 30 g olvasztott vaj
  • 40 ml tej
  • 1 tk vanília kivonat

 

Hozzávalók a kávés réteghez:

  • 100 ml kávé
  • 40 g liszt
  • 5 g kakaó
  • 60 g mascarpone
  • 15 g porcukor
Hirdetés
Az ország legújabb gasztro- és recept magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 100 g cukor
  • 90 g liszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 30 g olvasztott vaj
  • 40 ml tej
  • 1 tk vanília kivonat

 

Hozzávalók a kávés réteghez:

  • 100 ml kávé
  • 40 g liszt
  • 5 g kakaó
  • 60 g mascarpone
  • 15 g porcukor
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.