Hirdetés
Vegán sajttorta

Vegán sajttorta

A recept támogatója:

Az utóbbi években a vegán életmód egyre népszerűbbé vált, és nem véletlenül. A vegán étrend számos előnnyel jár, amelyek nemcsak az egészségre, hanem a környezetre és az állatjólétre is pozitív hatással vannak.

Azonban nemcsak az étrend, hanem az alapanyagok házilag történő elkészítése is egyre nagyobb figyelmet kap, mivel ezáltal még tudatosabbá válhatunk a táplálkozásunk és életvitelünk terén.

Az otthoni alapanyag-készítés, például a rizstej főzése és a vegán krémek fermentálása, további előnyökkel jár. Először is, teljes kontrollt gyakorolhatunk az alapanyagok felett, biztosítva, hogy azok tiszták, természetesek és mentesek mindenféle adalékanyagtól vagy tartósítószertől.

A VEGITAL.HU jóvoltából a Hűtővel ellátott multifunkciós fermentáló készüléküket próbálhattuk ki, amivel növényi- és állati tejből is készíthetünk joghurtot, sajtot, kefirt, vagy tejfölt. Ráadásul még zöldségeket és gyümölcsöket is fermentálhatunk vele!

Vegán sajttorta

Emellett a házilag készült termékek gyakran gazdaságosabbak is, hiszen elkerülhetjük a bolti, előre csomagolt termékek magas árát.

 

Így készítsd el a Vegán sajttortát!

A zabkekszet daráljuk le, a kókuszzsírt olvasszuk fel. Keverjük el egymással, majd osszuk két részre és lapogassuk a sütőforma aljába.

A rizstejet te magad is elkészítheted a Vegital Növényi italkészítő géppel! Ehhez mindössze 800 ml vízre, 60 g rizsre, egy csipet sóra és 30 percre van szükséged!

A hideg rizstejet keverjük csomómentesre a keményítőre. Adjuk hozzá a vegán krémet.

A receptben házi rizstejből készült házilag fermentált rizskrémmel készítettem.

A tejital készítőben lefőzött rizstej és egy fél kapszula krémsajt kultúra segítségével saját vegán krémet készíthetsz!

Vegán sajttorta recept

Adjuk hozzá a vaníliát, a citromlevet. Keverjük el alaposan, majd kanalazzuk a zabkekszes alapra.

A sütőt melegítsük elő 165 C fokra, légkeverésen 45 percig sütöm.

Amikor elkészült hagyjuk teljesen kihűlni, majd tálaláshoz kínáljuk friss gyümölccsel és lekvárral.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót.

A recept létrejöttét a VEGITAL.HU támogatta!

TUDTAD?

A növényi alapú táplálkozás csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek, a 2-es típusú cukorbetegség és bizonyos rákos megbetegedések kockázatát.

A recept támogatója:

Hozzávalók

Hozzávalók az alaphoz:

  • 120 g zabkeksz
  • 40 g kókuszzsír

 

Hozzávalók a krémhez:

  • 400 ml vegán krém
  • 50 ml rizstej
  • 20 g 1:4 édesítő
  • 40 g keményítő
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 ek citromlé
  • 1 ek lekvár
  • 1 marék eper
Hirdetés
Az ország legújabb gasztro- és recept magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

Hozzávalók az alaphoz:

  • 120 g zabkeksz
  • 40 g kókuszzsír

 

Hozzávalók a krémhez:

  • 400 ml vegán krém
  • 50 ml rizstej
  • 20 g 1:4 édesítő
  • 40 g keményítő
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 ek citromlé
  • 1 ek lekvár
  • 1 marék eper
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.