Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
Naan kenyér hagyományos köret indiai ételekhez.

Naan Kenyér

A langyos vízben elkeverem az élesztőt és hagyom felfutni, ez körülbelül 10 perc. A lisztet közben kimérem, elkeverem benne a sót, majd hozzáadom a joghurtot. Ha az élesztő felfutott azt is hozzáadom.

Ezután 10 perc dagasztás következik. Ennyi idő alatt a tészta egyneművé válik. Cipót formázok belőle és lefedve, melegebb helyen 40-60 percet kelesztem.

Ha megkelt négy részre osztom, így négy nagyobb, kb 20-25 cm átmérőjű naan lesz belőle. Így tölteni tökéletesen lehet, ha szeretnénk. 

Ha 8 részre osztjuk kisebb méreteket kapunk és jól passzol dahl, vagy levesek kísérőjeként is. Minden részt formázzunk cipóvá. A sütéshez egy serpenyőre és egy fedőre lesz szükség.

Naan kenyér hagyományos köret indiai ételekhez.

A serpenyőt jól felmelegítem. A naant formázhatom kézzel vagy nyújtófával is. Mivel a sütés folyamán megkel ezért érdemes vékonyra nyújtani, de ízlés szerint vastagabbra is nyújthatjuk, átsül.

Ha a serpenyő felmelegedett egy csipet liszttel meghintem, majd rárakom a nyújtott naant és lefedem a fedővel. Magas hőfokon 2-3 perc alatt megsül, ekkor a másik oldala hólyagossá válik, megfordítom és újra lefedem. Pár perc alatt a másik oldala is megsül.

Ha nem csináltál még, sütés közben nyugodtan ellenőrizd, hogy nehogy megégjen.

Ugyanezt a sütés megcsináljuk, ahány felé a tésztát vágtuk. Minden naan előtt lisztezzük meg kicsit a serpenyőt. A nyújtáshoz is használjunk lisztet, mert ragadni fog. 

Amíg sül a tészta a többi cipót fedjük le, hogy ne száradjon ki.

Ha egy megsül, takarjuk be tiszta konyharuhával és minden naan kenyérrel csináljuk ugyanezt. Így a saját gőzében szépen megpuhul majd. 

TUDTAD?

Minél magasabb a liszt sikér tartalma, annál szebben meg fog kelni a tészta! Használj a recepthez BL-80, BL-55 vagy BFF-80 típusú lisztet!

Hozzávalók

  • 250 g búzakenyér liszt
  • 100 ml natúr joghurt
  • 80 ml langyos víz
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 5 g só
Hirdetés
good spirit

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

  • 250 g búzakenyér liszt
  • 100 ml natúr joghurt
  • 80 ml langyos víz
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 5 g só
Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv