A Raffaello egy népszerű édesség, amelyet a Ferrero nevű olasz cég készít. A Raffaello desszert egy könnyű és krémes finomság, kókuszos ízvilágú összetevőkkel.
A Raffaello kis fehér gömb alakú desszert, amelyet kókuszreszelékkel borítanak. Ez az egyszerű, de elegáns megjelenés is hozzájárul ahhoz, hogy sokan kedvelik ünnepi alkalmakra is.
Kókuszreszelék: A Raffaello desszert külsejét kókuszreszelék borítja, ami finom, édes ízt és ropogós textúrát kölcsönöz neki.
Mandula: A desszert közepén egy egész mandula található, ami egy kis ropogós textúrát ad a lágy krém mellett.
Krém: A mandulát körülölelő krém könnyű és lágy, kókuszos ízű. Ez a krém a Raffaello jellegzetes, lágy és krémes ízét biztosítja.
Az édesség nem túl intenzív, inkább finoman édes, ami sokak számára vonzóvá teszi.
Így készítsd el a Raffaello golyó receptet!
Amennyiben nem blansírozott mandulát vásároltunk, távolítsuk el a mag héját. Ehhez egy kis tálkában öntsük le forró vízzel a madula szemeket és hagyjuk benne állni 15 percig. Ezután könnyedén eltávolíthatjuk a héját.
A csokoládét daraboljuk fel. Egy edényben forraljunk kevés vizet, majd helyezzük rá hőálló edényben az összevágott csokoládét. Melegítsük addig, amíg meg nem olvad.
Ezután adjuk hozzá a sűrített tejet, a vaníliát, a csipet sót, és keverjük el. Hozzászórjuk a kókuszreszeléket 2-3 adagban, majd dolgozzuk össze.
A házi sűrített tej receptjét itt találod!
Fedjük le és tegyük hűtőbe dermedni 30 percre (ha nincs rá időd, ezt a lépést kihagyhatod). Ezután formázzunk golyókat belőle és helyezzük a közepére a mandula szemeket. A 20 db golyó elkészítéséhez egyenként ~30 g súlyú golyókat kell formáznunk.
Ha kész, hempergessük meg kókuszreszelékben. Fagyasztóban 2-3 hónapig tárolható, így mindig kéznél lehet, ha épp váratlan vendégek futnak be, vagy harapnál valami finomságot!
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!