A tojáspótló alternatívák egyre népszerűbbek az egészségtudatos és vegán életmód követői körében, és jó okkal!
Sok ember tojás allergiával küzd, és a csicseriborsó omlett remek megoldás lehet, hogy élvezhessék az omlett ízét és állagát anélkül, hogy allergiás reakcióktól kellene tartaniuk.
A recept elkészítéséhez az ÍZMESTER Fűszermalmokat használtam, amik praktikus kiszerelésükkel, erős őrlőfejükkel és ízgazdag fűszerkeverékeikkel egy konyhából sem hiányozhatnak.
Emellett a növényi alapú étrendek általában kevesebb környezeti terhelést jelentenek. A csicseriborsó termesztése kevesebb vizet és erőforrást igényel, mint az állati eredetű termékek előállítása.
A csicseriborsó omlett tehát nemcsak finom, hanem számos előnyt is kínál mind az egészség, mind a környezet szempontjából. Próbáld ki te is!
Így készítsd el a csicseriborsó lisztből készült omlettet!
A csicseriomlett mennyisége 2 tojásnak felel meg.
Az omlett elkészítéséhez első lépésként keverjük csomómentesre a csicseriborsó lisztet a növényi tejjel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és adjunk hozzá egy kevés fokhagyma granulátumot is. Egy serpenyőt melegítsünk fel, öntsünk rá egy kevés olívaolajat és süssük ki rajta a csicseris keveréket, akárcsak egy palacsintát. Alacsony hőfokon, oldalanként 1-3 perc alatt készre is sül.
További tojáspótló lehetőségeket ide kattintva találsz!
A padlizsánt mossuk meg, majd szeljünk le belőle 5 szeletet. Helyezzük kevés olívaolajon a serpenyőbe. Sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát, majd közepes hőfokon 1-2 perc alatt készre sütjük.
Az avokádót vágjuk félbe, majd kanalazzuk ki a belsejét. A magot távolítsuk el. Adjuk hozzá a fűszerkeveréket, majd villával törjük össze és keverjük el.
Állítsuk össze az omlettet. Az egyik felét kenjük meg az avokádó krémmel. Helyezzünk rá egy kevés jégsalátát és paprikát. Ezután jöhetnek a kisütött padlizsán szeleteket. Hajtsuk rá a másik felét, majd szórjuk meg lenmaggal és friss metélőhagymával.
A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!