A Lecsó egy hagyományos magyar étel, amely sok más közép- és kelet-európai országban is népszerű. Az alapja hagyma, paprika és paradicsom, amelyeket gyakran fokhagymával és szalonnával egészítenek ki.
Az étel eredete a 19. századra tehető, és a magyar paraszti konyha egyik alapeleme volt. Az alapvető hozzávalók a nyári hónapokban könnyen elérhetők voltak, és a lecsó gyorsan népszerűvé vált.
Így készítsd el a Rizses lecsót!
A Rizses lecsó elkészítéséhez első lépésként tisztítsuk meg a vöröshagymát, és mossuk át alaposan a paprikát és a paradicsomot is.
Ezután a zöldségeket karikázzuk fel. Egy főzőedényt hevítsünk fel, majd a két szelet szalonnát süssük benne közepes lángon addig, amíg zsírt nem ereszt.
A MyFarm zöldségkosár előfizetés révén házhoz szállítva kapjuk kézhez a friss, szezonális és vegyszermentes zöldségeket! Ezzel nem csak egészségesebb, de környezetbarátabb alternatívát is nyújtanak a szupermarketekhez képest.
Tegyük félre a szalonnát és a keletkezett zsírban pároljuk üvegesre a hagymát. Ezután adjuk hozzá a felkarikázott paprikát, paradicsomot, a rizst és a fűszereket.
Keverjük el, majd öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi. Fedjük le és főzzük magas lángon 6-8 percig. Ezután vegyük le a fedőt és magas lángon főzzük még pár percig, amíg a kívánt sűrűségű nem lesz.
Tálaláskor felhasználhatjuk a kisütött szalonna szeleteket, de bele is apríthatjuk a lecsóba a főzés során.
A recept létrejöttét a MyFarm támogatta.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!