Hirdetés
Tepsis krumpli harcsával

Tepsis krumpli harcsával

A recept támogatója:

ízmester logo

Hogyan süssünk és fűszerezzünk halat?

A halak sütése és fűszerezése egyszerű, mégis sokféle ízletes ételt eredményezhet. A halat alaposan mossuk meg és töröljük szárazra sütés előtt.

A halat többféle módon süthetjük. Serpenyőben történő sütéskor forrósítsuk fel az olajat vagy vajat, majd süssük a halat mindkét oldalán 3-5 percig, amíg aranybarna nem lesz. Sütőben való sütéshez melegítsük elő a sütőt 180-200°C-ra, majd helyezzük a halat sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük 10-15 percig. Grillezéskor kenjük meg a halat olajjal és grillezzük 3-4 percig mindkét oldalán.

Tepsis krumpli harcsával

A fűszerezésnél a só és a bors alapvető, mivel kiemelik a hal természetes ízét. A citrom és a lime frissességet adnak a halaknak, míg a zöldfűszerek, mint a kapor, petrezselyem és koriander, kiválóan illenek hozzájuk. A fokhagyma, a vaj és az olívaolaj gazdagítja a hal ízét, de fontos, hogy ne süssük túl a halat, hogy megőrizzük annak lédússágát és puhaságát.

 

Így készítsd el a Tepsis krumplit harcsával!

A halat mossuk meg, majd szórjuk meg a fűszerkeverékkel és alaposan dörzsöljük be. Ezután facsarjuk ki egy fél citrom levét és locsoljuk meg vele a húst. Amíg a tepsis krumplit elkészítjük, tegyük vissza a hűtőbe.

A krumplikat mossuk át alaposan, majd vágjuk félbe őket. Használjunk apró szemű burgonyákat. Ezután locsoljuk meg olívaolajjal, fűszerezzük fokhagymával, sóval és alaposan keverjük össze.

Tepsis krumpli harcsával

Tegyük a krumplikat egy hőálló tálba, majd lefedve, légkeverésen 180 C fokon süssük 45 percig. Amikor az idő letelt, tegyük rá a halszeleteket, adjunk hozzá pár karika citromot. Majd lefedve süssük további 15 percig 180 C fokon.

Ha letelt az idő, vegyük le a fóliát és 200 C fokon süssük még 15 percig.

Így készítsd el a Tepsis krumplit harcsával!

A recept elkészítéséhez az Ízmester Halakhoz való Fűszerkeverékét használtam, ami tartósítószer- és színezékmentes, ráadásul nátrium-glutamátot sem tartalmaz!

A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dizájnkonyha (@dizajnkonyha) által megosztott bejegyzés

TUTI TIPP

A recept elkészítéséhez bármilyen halat tudtok használni, a hal típusának megfelelően pedig rövidülhet a sütési idő.

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 600 g harcsafilé
  • 650 g sütni való burgonya
  • ½ csomag Ízmester fűszerkeverék halakhoz
  • 2 ek olívaolaj
  • ½ citrom leve
  • 3 szelet citrom karika
  • ¼ tk só
Hirdetés
lecsó

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés

  • 600 g harcsafilé
  • 650 g sütni való burgonya
  • ½ csomag Ízmester fűszerkeverék halakhoz
  • 2 ek olívaolaj
  • ½ citrom leve
  • 3 szelet citrom karika
  • ¼ tk só
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv