Ezért fogyassz szezonális zöldségeket!
A szezonális zöldségek fogyasztása, ráadásul hazai termelőktől számos előnnyel jár!
Először is, ezek a zöldségek frissebbek és tápanyagban gazdagabbak, mivel nem kell hosszú utat megtenniük a termelőtől az asztalig. Ezáltal ízletesebbek és egészségesebbek is.
Másodszor, a szezonális zöldségek fogyasztása környezetbarát választás, mivel csökkenti a szállításból eredő károsanyag-kibocsátást és az élelmiszer-pazarlást.
A MyFarm zöldségkosár előfizetés révén házhozszállítva kapjuk kézhez a friss, szezonális és vegyszermentes zöldségeket! Ezzel nemcsak egészségesebb, de környezetbarátabb alternatívát is nyújtanak a szupermarketekhez képest.
A helyi gazdák támogatása is igencsak fontos, hiszen ezzel hozzájárulunk a helyi gazdaság fejlődéséhez és a munkahelyek megőrzéséhez. Emellett a helyi termelőktől származó élelmiszerek vásárlása lehetőséget ad arra, hogy közvetlen kapcsolatot építsünk ki a termelőkkel, és jobban megismerjük az élelmiszerek eredetét és termesztési módját.
A szezonális zöldségek változatosságot is hoznak az étrendünkbe!
Így készítsd el a karalábé krémlevest!
A Karalábé krémleves elkészítéséhez először is mossuk meg, majd hámozzuk meg a zöldségeket.
A zöldség hulladékot felhasználhatjuk később zöldségalaplé készítéséhez is, amihez a receptet itt találod!
A karalábét és a burgonyát ezután kockázzuk fel, majd karikázzuk a hagymát és aprítsuk nagyobb darabokra a káposztát.
Egy főzőedénybe tegyünk kevés olívaolajat, majd öntsük rá a zöldségeket. Adjunk hozzá sót, borsot és köményt, majd forgassuk össze. Vágjunk hozzá friss petrezselymet is. Öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi, majd fedő alatt főzzük nagyjából 30 percig.
Amikor a zöldségek megpuhultak, botmixerrel pürésítsük. Adjuk hozzá a tejszínt, keverjük el és melegítsük össze. Vigyázzunk rá, hogy ne forraljuk fel.
Tejszín helyett, használhatunk kókusztejet is, ha laktóz- vagy állati eredetű termékektől mentes verziót szeretnénk!
Tálaláshoz locsoljuk meg még egy kevés olívaolajjal.
A recept létrejöttét a MyFarm támogatta.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!