A tojássaláta elkészítéséhez első lépésként főzzük meg a tojást.
Egy főzőedénybe tegyük bele a tojásokat, öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi és adjunk hozzá egy teáskanál sót. Amikor forr, fedjük le és főzzük 10 percig közepes lángon.
Ha letelt az idő, vegyük ki a tojásokat és tegyük hideg vízbe. Várjunk 15 percet, amíg lehűl és tisztítsuk meg a tojásokat.
Két tojást vágjunk félbe és a sárgájukat tegyük félre. A többi tojást kockázzuk fel. Ehhez használhatunk tojásszeletelőt: először függőlegesen, majd a tojást egyben tartva merőlegesen is vágjuk el, így egyből apró kockákra apríthatjuk a tojásokat.
Egy tálba törjük össze villával a két tojássárgát, majd mérjük ki a tejfölt, a majonézt és keverjük el alaposan. Adjuk hozzá a fehérborecetet és a fűszereket. Majd zúzzuk össze a fokhagymát és karikázzuk bele az újhagymát.
Keverjük el és már készen is vagyunk! Fogyaszthatjuk pirítóson, szendvicsbe, de hús mellé köretként is kiváló.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!