Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
Céklás hummusz pirított babbal vegán recept

Céklás Hummusz

A hummusz tökéletes előétel, délután nasi, de akár főételként is megállja a helyét! Házibulit szervezel? Megtaláltad a tökéletes party kaját! A cékla színével igazán látványos fogást készíthetsz!

Amellett, hogy rostban és vitaminokban is rendkívül gazdag, bátran kombinálható más zöldségekkel, fűszerekkel vagy feltétekkel: sosem lehet megunni!

 

A fokhagymát megpucolom, a cékláról és a csicseriborsóról leszűröm a vizet. Majd minden hozzávalót egy konyhai darálóba vagy turmixba helyezek. 

Ha krémesebbre szeretnénk vízzel vagy olívaolajjal tovább hígítható, ezzel az aránnyal jól kenhető krémet kapunk.

A feltéthez a babot leszűröm, majd kevés olívaolajon megpirítom a hagymát és a babot, majd a hummusz tetejére helyezem.

Céklás hummusz recept

Tálalhatjuk pitával, tortillával vagy kenyérrel, pirítóssal is. Én ebben az esetben a saját Olívás bagett receptemet készítettem el aszalt paradicsommal.

A hummuszt légmentes edényben körülbelül 3-4 napig tudod tárolni a hűtőben, egy-egy kisebb adagban pedig le is fagyaszthatod.

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

A recept létrejöttét a Globus Magyarország támogatta.

TUTI TIPP

Így lesz még krémesebb a hummusz:

Ha időd engedi, szedd le a csicseriborsó héját! A turmixhoz, ha bírja, adj hozzá 1-2 db jégkockát!

Pürésítsd elegendő ideig, daráld 5-6 percig a konyhai robotgépben!

Hozzávalók

Hozzávalók a hummuszhoz:

  • 1 db Globus Párolt Cékla konzerv
  • 1 üveg Globus Csicseriborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 ml olívaolaj
  • 100 ml víz
  • 3 ek tahini
  • ½ citrom leve
  • 2 tk római kömény
  • 1 tk só

 

Hozzávalók a feltéthez:

  • 1 db Globus Párolt Nagyszemű Fehérbab konzerv
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors
Hirdetés
good spirit

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hozzávalók a hummuszhoz:

  • 1 db Globus Párolt Cékla konzerv
  • 1 üveg Globus Csicseriborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 ml olívaolaj
  • 100 ml víz
  • 3 ek tahini
  • ½ citrom leve
  • 2 tk római kömény
  • 1 tk só

 

Hozzávalók a feltéthez:

  • 1 db Globus Párolt Nagyszemű Fehérbab konzerv
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors
Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv