Gyorsan elkészíthető és látványos desszerttel szeretnéd várni a vendégeket? Ezt a tiramisut még sütnöd sem kell! Kivéve ha bevállalós vagy és még a babapiskótát is te magad készíted el!
A krémet két részletben készítem el. Először 200 g habtejszínt, a mascarponeval, a porcukorral és a vaníliás cukorral simára keverem. Ezután pár percig habosítom.
Külön edényben a 400 g habtejszínt 3-5 perc alatt kemény habbá verem, majd fakanál segítségével a két krémet alaposan elkeverem egymással.
Ezután lefőzöm a kávét, majd mindent előkészítek az összeállításhoz.
A házi babapiskóta receptjét itt találod, helyette használhatunk bolti készen vehető terméket is.
Az összeállításhoz szükségünk lesz egy kb 20×30 cm méretű edényre.
Első rétegként a babapiskóta felét gyorsan átforgatom a kávéban. Ne áztassuk, érdemes egyenként forgatni. A babapiskótákat helyezzük a tál aljába. Oszlassuk el benne.
Ezután következik a krém fele, amit simítsunk el egyenletesen a piskótákon. Mehet rá a következő réteg babapiskóta, előtte ezeket is forgassuk át a kávéban.
Érdemes a második réteg piskótát az első réteggel ellentétes irányban elhelyezni az edényben. Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el nézd meg ezt a videót!
A babapiskótás réteget a krém másik felével zárjuk. A tetejét szórjuk meg cukrozatlan kakaóporral.
Mehet a hűtőbe, érdemes minimum 6 órát állni hagyni. Ezután könnyedén szeletelhetjük is. Hűtőben 3-4 napig eltartható.
A házi babapiskóta receptet ide kattintva találod meg!
A házi babapiskóta elkészítését itt tudod megnézni!
A tiramisu receptvideót pedig itt találod!