Hirdetés
karácsony superleaderboard 970x90
Finom bagel török stílusban

Szezámmagos Bagel

A vízben feloldjuk a porcukrot, majd beleöntjük az élesztőt és kb 10 perc alatt hagyjuk felfutni.

A lisztet kimérjük, szitáljuk. Hozzáadjuk a sót és a felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk.

Kezdjük el dagasztani, 2-3 perc után pedig adjuk hozzá az olívaolajat is. Dagasszuk további kb 10 percig. 

A tésztából cipót formázunk és szobahőmérsékleten 1 órát kelesszük. Ha az idő letelt a tészta pedig szépen megnőtt vegyük ki és vágjuk 6 egyenlő részre.

bagel

Ezekből szintén formázzunk cipót, takarjuk le és hagyjuk 20 percet kelni. Az idő leteltével a kis cipókból egyesével formázzunk bagelt az alábbi módon:

Egy- egy kis cipóból sodró mozdulatokkal kb 50-60 centiméter hosszú, kisujjnyi vastag hurkát formázok. 

Félbehajtom, az ujjamal a felezőponton megtartom, a másikkal a két “szárát” fonatként egymásra hajtom újra meg újra amíg a végére nem érek. A végét áthurkolom a felezőponton, hogy kört formázzon. Kicsit összenyomkodom és máris kész.

Egy mélytányérban elkeverem a nádcukrot a vízzel, amíg fel nem oldódik. Egy lapos kistányérra kiszórom a szezámmagokat.

Ha mind a 6 bagel formázásával kész vagyok, egyesével belemártom őket a cukros vízbe, majd megforgatom a szezámmagban. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem, egymástól fél bagelnyi távolságra. 15 percig kelesztem. A sütőt légkeverésen előmelegítem és 200 C fokon 10 perc alatt készre sütöm.

Finom bagel török stílusban

TUDTAD?

A Bagel a lengyelországi zsidó közösségekből származik. Eredeti recept szerint kézzel formázzák, melyek egyenként tenyér nagyságúak. A megkelt tésztát először vízben főzik, majd kisütik.

Hozzávalók

Hozzávalók 6 darabhoz:

  • 130 ml langyos víz
  • 7 g instant élesztő
  • 10 g porcukor
  • 250 g liszt
  • ½ tk só
  • 2 ek olívaolaj
  • 15 g nádcukor
  • 80 ml langyos víz
  • 50 g szezámmag
Hirdetés
karácsony banner 300x600

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

Hozzávalók 6 darabhoz:

  • 130 ml langyos víz
  • 7 g instant élesztő
  • 10 g porcukor
  • 250 g liszt
  • ½ tk só
  • 2 ek olívaolaj
  • 15 g nádcukor
  • 80 ml langyos víz
  • 50 g szezámmag
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.