A lisztet kimérjük, szitáljuk. Hozzáadjuk a sót és a felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk.
Kezdjük el dagasztani, 2-3 perc után pedig adjuk hozzá az olívaolajat is. Dagasszuk további kb 10 percig.
A tésztából cipót formázunk és szobahőmérsékleten 1 órát kelesszük. Ha az idő letelt a tészta pedig szépen megnőtt vegyük ki és vágjuk 6 egyenlő részre.
Ezekből szintén formázzunk cipót, takarjuk le és hagyjuk 20 percet kelni. Az idő leteltével a kis cipókból egyesével formázzunk bagelt az alábbi módon:
Egy- egy kis cipóból sodró mozdulatokkal kb 50-60 centiméter hosszú, kisujjnyi vastag hurkát formázok.
Félbehajtom, az ujjamal a felezőponton megtartom, a másikkal a két “szárát” fonatként egymásra hajtom újra meg újra amíg a végére nem érek. A végét áthurkolom a felezőponton, hogy kört formázzon. Kicsit összenyomkodom és máris kész.
Egy mélytányérban elkeverem a nádcukrot a vízzel, amíg fel nem oldódik. Egy lapos kistányérra kiszórom a szezámmagokat.
Ha mind a 6 bagel formázásával kész vagyok, egyesével belemártom őket a cukros vízbe, majd megforgatom a szezámmagban. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem, egymástól fél bagelnyi távolságra. 15 percig kelesztem. A sütőt légkeverésen előmelegítem és 200 C fokon 10 perc alatt készre sütöm.