A paprikát megmosom, majd megtisztítom és eltávolítom a magokat, a magházat. Ezután a többi hozzávalóval együtt konyhai darálóba teszem.
Ezután egy főzőedényben felteszem főni eleinte magas hőfokon, hogy gyorsan átmelegedjen, majd 20 percig közepes hőfokon főzöm, párszor átkeverem.
Ez a mennyiség 3 kisebb befőttes üvegre lett elég. Az üvegeket használat előtt kupakkal együtt forró vízben megfürdetem, fertőtlenítés céljából.
Amikor a főzési idő letelt, még melegen az üvegekbe szedem, addig, hogy teljesen tele legyen az üveg. Ezután rászorítom a kupakot és fejjel lefelé hagyom 20 percig. Ez segíti a vákuum képződést, a meleg fertőtleníti még egyszer a kupakot, segít hosszan eltarthatóvá tenni a krémet.
Ha letelt a 20 perc felfordítom az üvegeket és szobahőmérsékleten hagyom kihűlni, majd mehet is a kamrába. Felbontás után hűtőben tároljuk.
A receptben én éppen olyan paprikát használtam fel, ami itthon volt – lényegében már kicsit fonnyadtak voltak és nem szerettem volna kidobni – így került bele egy hegyes erős, pár tv paprika, kápia paprika és kaliforniai paprika is.
Használhatjuk ételízesítőként, magyaros kajákba, humuszba, szendvicskrémként.
Ha érdekel hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!