a hatodik szeretetnyelv

Hideg Meggy Krémleves

Hirdetés
https://lanybucsufeladatok.com/termek/lanybucsu-feladatok-kartyajatek/

Hozzávalók

  • 1500 ml tej
  • 2 üveg Globus Meggybefőtt
  • 30 g 1:4 édesítő
  • 2 rúd fahéj
  • 1 tk vanília kivonat
  • ¼ citrom leve
  • 60 g keményítő
  • 100 ml tej

A tejet öntsük egy főzőedénybe, adjuk hozzá a fahéj rudakat, egy üveg leszűrt meggy befőttet és kezdjük el közepes lángon melegíteni. Amikor már kezd gőzölni – még nem forrt fel – vegyük ki a fahéjrudakat, majd botmixerrel pürésítsük a tejben lévő meggy szemeket.

Ezután pedig szűrjük át az egészet, hogy a megmaradt apró kis meggydarabokat eltávolítsuk.

Adjuk hozzá a citrom levét, az édesítőt, a vaníliát, majd tegyünk bele egy üveg leszűrt meggybefőttet. Közepes lángon főzzük.

Hideg nyári MEGGY KRÉMLEVES házi granolával.

A keményítőt hideg tejben keverjük csomómentesre. Amikor már majdnem forr a leves, folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a keményítős tejet. Keverjük el alaposan, majd főzzük tovább addig, amíg el nem kezd forrni és be nem sűrűsödik.

Ha kész a leves hagyjuk a konyhapulton kihűlni, majd mikor már langyos tegyük hűtőbe. Hidegen, házi granolával és joghurttal tálalom.

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

A Házi Granola receptjét ide kattintva találod!

A recept létrejöttét a Globus Magyarország támogatta.

Próbáld ki a Meggyes Panna Cotta receptet is!

TUTI TIPP

Az édesítő helyett használhatunk 100 g cukrot, a fahéjrudak helyett pedig adhatunk hozzá 1 tk őrölt fahéjat is.

Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
https://feil.hu/termekcimke/ekszerek/

Hirdetés
www.feil.hu

Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

Kérlek, kapcsold ki az reklámblokkolót, hogy támogathasd a weboldalunkat.

Oldal újratöltése

a hatodik szeretetnyelv