Hirdetés
Próbáld ki a kemencében sütést

Miért süss kemencében?

Akit érdekel a gasztronómia biztosan elgondolkozott már rajta, vagy ki is próbálta, miért olyan különleges dolog kemencében sütni.

A kemence a legősibb épített tűzrakók közé tartozik, ugyan kis számban, de mégis a mai napig megmaradt.

A mai értelemben vett kemencék a 13. században alakultak ki, népszerűségüket pedig egyszerű felépíthetőségüknek és nagyon jó hőtartó képességüknek köszönhetik. Az már csak hab a tortán, hogy beltéren és kültéren egyaránt használhatunk kemencét, én már alig várom, hogy a mi kertünkbe is kerüljön egy. 

A sütés-főzés ráadásul táplálásunk mellett szociális és társadalmi hatással is bír, hiszen a közös étkezések és főzések különleges hatással vannak ránk.

A lepénykenyerek legjobb formája!

Sokan azonban könnyen megriadnak a kemencében sütés hallatán, ami nem is csoda, tekintve, mennyire távol áll a konyháinkban lévő elektromos sütőktől. Közben pedig mégsem.

A kemence titka a megfelelő felfűtés és némi tapasztalás, mi mennyi idő, milyen hőfokon sül meg benne. Bevallom én se mertem hozzáfogni, főleg nem egyedül, pedig mindig is ki akartam próbálni.

Nagyon örültem, amikor a Boróka Apartmanház megkeresett: nekik van egy kemencéjük, nekem meg jó receptjeim, így kisüthetnénk valami jót a dologból.

Úgyhogy nemrég el is látogattam hozzájuk és nagyon tetszett, hogy egy olyan dologban próbálhattam ki magam a főzés területén, ami előtte eléggé kívül esett a komfortzónámon.

A kemencében sütés természetessége, ízvilága és ízessége nagyon magával ragadó volt, így ha egyszer elkészül a kerti konyhám, biztosan kerül majd bele egy kemence is.

Nézd meg a kemencében sütésről készült videómat a Youtubeon!

Hatalmas pozitívum volt a számomra, hogy korántsem olyan nagy ördöngösség, mint azt korábban gondoltam. Persze, sokkal jobban ki kell tapasztalni, mint a konyhában digitálisan szabályozható sütőt, azonban egy jó recepttel máris kibekkelhető ez a kísérletezős időszak.

Egy családi vagy baráti kirándulás során pedig külön jó program, hogy együtt süthetünk és ehetünk, egy kicsit rendhagyó és emlékezetes módon! 

 

Ha kíváncsi vagy mit sütöttem a kemencében, a recepteket te is kipróbálhatod!

A Focaccia nagy kedvencünk lett itthon az utóbbi időben, ezért egyértelmű volt, hogy a kemencébe kerül. Olyan recepteket szerettem volna megalkotni, ami az apartmanba érkező vendégek számára is könnyen elkészíthető, nem igényel nagybevásárlást és emlékezetes sikerélmény marad a számukra.

A Focaccia receptjét ide kattintva találod!

Desszertnek pedig ezt az isteni finom epres-almás hamis rétest készítettem, ami szintén nagyon egyszerűen elkészíthető, laktató finomság.

Mindkét recept elkészíthető otthoni sütőben is, ez a változat is le van írva a receptekben!

A Hamis rétes receptjét ide kattintva találod!

Nagyon köszönöm az apartmannak, hogy vendégül láttak és tanulhattam, tapasztalhattam valami újat a gasztronómiáról!
A Boróka Apartmanház elérhetőségét ide kattintva találod!

A kemencében sült almás epres hamis rétes nagyon finom

Szerző: Takács Kriszti

Hirdetés
karácsony banner 300x600

Legújabb receptek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

olvass bele a többi cikkbe is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.