a hatodik szeretetnyelv

Epres-almás hamis rétes

Hirdetés
https://lanybucsufeladatok.com/termek/lanybucsu-feladatok-kartyajatek/

Hozzávalók

  • 2 csomag friss leveles tészta
  • 100 g eper
  • 6 darab kisebb alma
  • 100 g cukor
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek liszt
  • 2 ek keményítő
  • 1 csipet só
  • 1 tk fahéj

Az almát hámozzuk meg, majd aprítsuk fel kis kockákra, majd az eprekkel is tegyük ugyanezt.

A lisztet és a keményítőt mérjük ki egy külön tálba és keverjük el egymással.

Az összevágott gyümölcsökhöz adjuk hozzá a citromlevet, a fahéjat, a cukrot és a lisztkeveréket, majd jó alaposan keverjük el.

A leveles tésztát tekerjük ki, villával pedig szúrjuk meg pár helyen, hogy alaposabban át tudjon sülni.

A tölteléket felezzük el és helyezzük a tésztára úgy, hogy a tészta két szélén hagyjunk körülbelül 5-10 centi helyet. Ezt a két szélét hajtsuk fel rá, majd szorosan tekerjük fel.

Csináljuk meg ugyanezt a másik tésztával is.

Kemencében és sütőben is elkészíthető epres-almás hamis rétes recept!

Ha megvagyunk a formát kenjük ki kevés olajjal, majd hintsük meg egy kis liszttel, hogy ne tapadjon bele a tészta. Fedjük le és mehet is a 200 C fokon 15 percre a sütőbe. (kemencében 200 C fokon 10 percig süssük) Ha letelt az idő vegyük le a tetejét és fordítva tegyük vissza a kemencébe, amíg meg nem pirul a teteje.

Tálaljuk friss mentával!

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg a videót!

Neked melyik a kedvenc rétes tölteléked?

TUTI TIPP

Az almás sütikben a legjobb, ha GRANNY SMITH fajta almát választunk, de jó megoldás a Jonatán és a Pink Lady is!

Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
https://feil.hu/termekcimke/ekszerek/

Hirdetés
www.feil.hu

Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

Kérlek, kapcsold ki az reklámblokkolót, hogy támogathasd a weboldalunkat.

Oldal újratöltése

a hatodik szeretetnyelv