A Mézes-mustáros csirke tökéletes választás, ha egy igazán gyorsan elkészíthető és ízletes ételre vágyunk! Ez a fogás a világ számos pontján népszerű, hiszen egyszerre ötvözi a méz édes lágyságát és a mustár pikáns karakterét. Az eredetét tekintve nem köthető egyetlen nemzet konyhájához sem, inkább egy olyan globális kedvenc, amely a különböző kultúrák ízvilágát harmonikusan egyesíti.
A Mézes-mustáros csirke különlegessége abban rejlik, hogy az egyszerű alapanyagokból is lenyűgöző ételt varázsolhatunk. A méz és a mustár párosítása nemcsak izgalmas ízkombinációt hoz létre, hanem a csirkehúst is szaftossá és zamatosabbá teszi.
A Mézes-mustáros csirke ízvilága egyszerre édes, savanykás és enyhén csípős, ami igazi élményt nyújt az ízlelőbimbóknak. Tálalhatjuk rizzsel, friss salátával, párolt zöldségekkel vagy akár krémes burgonyapürével is, hogy teljes legyen a gasztronómiai élmény.
Így készítsd el a Mézes-mustáros csirke receptet!
A recept elkészítéséhez mossuk meg a csirkemellet, majd kockázzuk fel. A vöröshagymát is kockázzuk apróra.
Egy serpenyőben hevítsünk egy kevés zsírt, majd közepes hőfokon pároljuk rajta üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet, és párszori keverés mellett 15 perc alatt pároljuk készre.
Szórjuk meg a fűszerekkel és keverjük el. Adjuk hozzá a keményítőt, és forgassuk át. Jöhet hozzá a mustár, majd öntsük fel a tejszínnel.
Az Ízmester Mézes Mustár remek kísérője a sonkának vagy a grillezett, sovány húsoknak, mint például a csirke- vagy kacsamell, de akár a sertés szűzpecsenyének is. Felhasználhatjuk salátaöntetekhez, vagy tálalhatjuk hidegen vagy melegen kínált kolbászokhoz és virslikhez is.
Főzzük további 1-2 percig, amíg be nem sűrűsödik és már készen is vagyunk! Köretként tálaljuk rizzsel!
A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!