Hirdetés
karácsony superleaderboard 970x90
Mézes-Mustáros Csirke

Mézes-Mustáros Csirke

A recept támogatója:

ízmester logo

A Mézes-mustáros csirke tökéletes választás, ha egy igazán gyorsan elkészíthető és ízletes ételre vágyunk! Ez a fogás a világ számos pontján népszerű, hiszen egyszerre ötvözi a méz édes lágyságát és a mustár pikáns karakterét. Az eredetét tekintve nem köthető egyetlen nemzet konyhájához sem, inkább egy olyan globális kedvenc, amely a különböző kultúrák ízvilágát harmonikusan egyesíti.

Mézes-Mustáros Csirke

A Mézes-mustáros csirke különlegessége abban rejlik, hogy az egyszerű alapanyagokból is lenyűgöző ételt varázsolhatunk. A méz és a mustár párosítása nemcsak izgalmas ízkombinációt hoz létre, hanem a csirkehúst is szaftossá és zamatosabbá teszi.

A Mézes-mustáros csirke ízvilága egyszerre édes, savanykás és enyhén csípős, ami igazi élményt nyújt az ízlelőbimbóknak. Tálalhatjuk rizzsel, friss salátával, párolt zöldségekkel vagy akár krémes burgonyapürével is, hogy teljes legyen a gasztronómiai élmény.

 

Így készítsd el a Mézes-mustáros csirke receptet!

A recept elkészítéséhez mossuk meg a csirkemellet, majd kockázzuk fel. A vöröshagymát is kockázzuk apróra.

Egy serpenyőben hevítsünk egy kevés zsírt, majd közepes hőfokon pároljuk rajta üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet, és párszori keverés mellett 15 perc alatt pároljuk készre.

Mézes-Mustáros Csirke

Szórjuk meg a fűszerekkel és keverjük el. Adjuk hozzá a keményítőt, és forgassuk át. Jöhet hozzá a mustár, majd öntsük fel a tejszínnel.

Az Ízmester Mézes Mustár remek kísérője a sonkának vagy a grillezett, sovány húsoknak, mint például a csirke- vagy kacsamell, de akár a sertés szűzpecsenyének is. Felhasználhatjuk salátaöntetekhez, vagy tálalhatjuk hidegen vagy melegen kínált kolbászokhoz és virslikhez is.

Mézes-Mustáros Csirke

Főzzük további 1-2 percig, amíg be nem sűrűsödik és már készen is vagyunk! Köretként tálaljuk rizzsel!

A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUDTAD?

A mustárt már az ókori civilizációk is használták; például a rómaiak mustármagokat alkalmaztak ételeik fűszerezésére és gyógyászati célokra. A középkorban a mustár Európa egyik legnépszerűbb fűszerévé vált, és különösen a franciaországi Dijon városa lett híres a kiváló minőségű mustárjáról.

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 120 g mézes mustár
  • 20 g keményítő
  • 500 ml főzőtejszín
  • 2 ek zsír
  • ½ citrom leve
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • ½ tk őrölt fekete bors
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 1 tk só
Hirdetés
karácsony banner 300x600

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 120 g mézes mustár
  • 20 g keményítő
  • 500 ml főzőtejszín
  • 2 ek zsír
  • ½ citrom leve
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • ½ tk őrölt fekete bors
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 1 tk só
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.