Első lépésként melegítsük elő az airfryert.
Erre a célra használhatjuk a beépített előmelegítő funkciót, vagy kapcsoljuk be 200 C fokon 3 percre.
Amíg melegszik, fűszerezzük be a húst. Ha szükséges hártyázzuk le, majd locsoljuk meg olajjal, sózzuk, borsozzuk és masszírozzuk be a húsba.
Tegyük be az airfryerbe 200 C fokon, 25 percre. Amikor az idő letelt, tegyük be mellé a megmosott almákat. Vegyük le a hőfokot 160 C fokra és süssük további 30 percig.
Amíg sül, készítsük el a mázat. A mézet, a porcukrot, a mustárt és a fehérborecetet kezdjük el felmelegíteni. Sózzuk, borsozzuk. Melegítsük addig, amíg forrni nem kezd, majd vegyük le és tegyük félre. Adjuk hozzá a vajat és kevergessük addig, amíg fel nem olvad a meleg mézes keverékben. Ezután öntsük át egy kiöntőbe és tegyük be a hűtőbe, hogy besűrűsödjön.
Ha a hús elkészült, szeleteljük fel, tálaljuk almával és locsoljuk meg a mézes mázzal.
A recept létrejöttét a Cosori Magyarország támogatta.