Ez a recept azért is olyan jó, mert nem kell hozzá olajban kisütni a chipseket!
A kukoricalisztet mérjük ki és keverjük el a sóval. Ezután adjuk hozzá a vizet és keverjük el alaposan. Amikor már a tészta kezd összeállni kézzel gyúrjuk át és formázzunk cipót belőle. A tésztának össze kell állnia, azonban egy nedves, nem ragacsos végeredményt kell kapnunk. Osszuk 8 részre és kezdhetjük a nyújtást.
Fontos, hogy fóliával mindig fedjük le, ne száradjon ki a tésztánk.
Egy-egy részből formázzunk gömböt, majd lapítsuk le és nyújtsuk ki, kb 2 mm vastagságúra.
Mivel a tészta nem áll úgy össze, mint búzaliszt esetén, ezért a nyújtáshoz használjunk két db sütőpapírt, és a két lap között nyújtsuk a tésztát. Az egyik sütőpapírt érdemes kör formában kivágni, kb 25 cm átmérőben.
Ha megvagyunk a nyújtással, az egyik sütőpapírt óvatosan húzzuk le róla, ha kivágtuk a kört, akkor azt a felét húzzuk le, amit nem vágtunk meg.
A kör alakban kivágott sütőpapírral együtt helyezzük teflon serpenyőbe úgy, hogy a tésztás fele kerüljön a serpenyőbe. Közepes lángon süssük 1 percig majd óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt. Süssük oldalanként kb 3 percig, majd helyezzük vágódeszkára és daraboljuk fel egyből. Ezután hűtőrácson hűtsük ki. Süssük ki mind a 8 adagot. Akkor sütöttük meg jól, ha már vágás során érezzük, hogy roppan. Ha nem süssük még tovább, hogy elveszítse a tészta a benne lévő nedvességet a sütés során.
Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!