Egy főzőedénybe tegyünk körülbelül 700 ml vizet és válasszunk egy másik edényt,
ami ennek a főzőedénynek a tetejére rárakható és alatta annyi vízzel töltsük fel, hogy a fenti edény alja ne lógjon bele.
Ehhez én a rizsfőzéshez használd edényemet szoktam párosítani egy közepes méretű fém keverőtállal.
A tojásfehérjét kézi habverő segítségével keverjük ki a cukorral vízgőz felett. Melegítsük addig, amíg 50-60 C fokos nem lesz. Ezt hőmérő hiányában ujjal is ellenőrizhetjük: mártsuk az egyik ujjbegyünket a keverékbe: ha csíp és két ujjbegyünk között összeérintve hártya keletkezik, valamint érezzük, hogy nem maradtak még benne cukorszemek. Alacsony lángon dolgozzunk, mert könnyen túlmelegíthetjük és az nem hozná a várt eredményt.
Ha a cukor megolvadt vegyük le a vízgőzről. Adjuk hozzá a kókuszreszeléket és keverjük el alaposan.
Sütőpapírral bélelt tepsire adagoljuk ki a masszát. Ehhez használhatunk fagyiskanalat, így lesz 12 darab belőle, de sima kanállal is készíthetjük a gömböket. Formázhatunk kisebb falatkákat is belőle, ebben az esetben viszont 5-10 perccel csökkentsük a hőfokot (mérettől függően).
A sütőt melegítsük elő légkeverésen 165 C fokra és süssük a csókokat 25 percig.