A Babfőzelék egy hagyományos magyar étel, sokak számára a főzelékek a családi étkezések és a hagyományos magyar konyha emlékeit idézik fel.
A főzelékek fontos részei a magyar konyhának, és gyakran szolgálják fel őket ebédre vagy vacsorára. Egyszerű alapanyagokból gyorsan összeállíthatóak, ami ideálissá teszi őket a mindennapi étkezésekhez.
A sokféle zöldség és fűszer használata miatt a főzelékek ízvilága változatos és személyre szabható. Magas rost- és vitamintartalmuk miatt egészségesek és hosszan tartó teltség érzetet biztosítanak.
Így készítsd el a Gyors Babfőzelék receptet!
A recept elkészítéséhez a babot mossuk át és szűrjük le. A zsírt hevítsük fel egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a felszeletelt hagymát. Közepes lángon pároljuk 2-3 percig, amíg a hagyma üveges lesz. Ezután adjuk hozzá a babot.
Az Ízmester Morzsolt Kakukkfű jellegzetes, erőteljes, fűszeres és enyhén kesernyés ízű, amelyben földes és citrusos jegyek is felfedezhetők. Kiválóan illik húsételekhez, mint például a csirke, a bárány vagy a marhahús, továbbá ízesíthetünk vele leveseket, mártásokat, zöldségeket és tengeri fogásokat is.
Adjuk hozzá a fűszereket, majd keverjük el alaposan. Szórjuk hozzá a lisztet, forgassuk át. Öntsük fel a tejszínnel és a tejjel, majd főzzük további 2-3 percig, amíg besűrűsödik.
Egy serpenyőben hevítsünk egy kevés zsírt, majd süssük meg a beirdalt lecsókolbászokat.
A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!