Hirdetés
Gyors Babfőzelék

Gyors Babfőzelék

A recept támogatója:

ízmester logo

A Babfőzelék egy hagyományos magyar étel, sokak számára a főzelékek a családi étkezések és a hagyományos magyar konyha emlékeit idézik fel.

A főzelékek fontos részei a magyar konyhának, és gyakran szolgálják fel őket ebédre vagy vacsorára. Egyszerű alapanyagokból gyorsan összeállíthatóak, ami ideálissá teszi őket a mindennapi étkezésekhez.

A sokféle zöldség és fűszer használata miatt a főzelékek ízvilága változatos és személyre szabható. Magas rost- és vitamintartalmuk miatt egészségesek és hosszan tartó teltség érzetet biztosítanak.

babfőzelék recept

 

Így készítsd el a Gyors Babfőzelék receptet!

A recept elkészítéséhez a babot mossuk át és szűrjük le. A zsírt hevítsük fel egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a felszeletelt hagymát. Közepes lángon pároljuk 2-3 percig, amíg a hagyma üveges lesz. Ezután adjuk hozzá a babot.

Az Ízmester Morzsolt Kakukkfű jellegzetes, erőteljes, fűszeres és enyhén kesernyés ízű, amelyben földes és citrusos jegyek is felfedezhetők. Kiválóan illik húsételekhez, mint például a csirke, a bárány vagy a marhahús, továbbá ízesíthetünk vele leveseket, mártásokat, zöldségeket és tengeri fogásokat is.

babfőzelék recept

Adjuk hozzá a fűszereket, majd keverjük el alaposan. Szórjuk hozzá a lisztet, forgassuk át. Öntsük fel a tejszínnel és a tejjel, majd főzzük további 2-3 percig, amíg besűrűsödik.

Egy serpenyőben hevítsünk egy kevés zsírt, majd süssük meg a beirdalt lecsókolbászokat.

A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUDTAD?

A kakukkfű illóolaja, különösen a benne található timol, erős antibakteriális és gombaellenes hatással bír. Emiatt gyakran használják természetes fertőtlenítőként és tartósítószerként.

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 2 db vörösbab konzerv
  • 200 g lecsókolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek zsír
  • 30 g finomliszt
  • 200 ml tejszín
  • 150 ml tej
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • 1,5 tk morzsolt kakukkfű
  • 1 tk csemege fűszerpaprika
  • ¼ tk őrölt feketebors
  • 1 tk só
Hirdetés
Az ország legújabb gasztro- és recept magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

  • 2 db vörösbab konzerv
  • 200 g lecsókolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek zsír
  • 30 g finomliszt
  • 200 ml tejszín
  • 150 ml tej
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • 1,5 tk morzsolt kakukkfű
  • 1 tk csemege fűszerpaprika
  • ¼ tk őrölt feketebors
  • 1 tk só
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.