– chilis-köményes édesburgonya pürével –
Az édesburgonyát megpucolom, felkockázom, majd átmosom. Egy nagyobb főzőedénybe teszem, hozzáadok 3 gerezd fokhagymát, 3 babérlevelet és egy evőkanál köménymagot. Felöntöm annyi vízzel, ami ellepi, majd addig főzöm, amíg át nem puhul.
Amíg a krumpli fő a cukkinit megmosom, a két végét levágom, majd körülbelül fél centi vastag szeletekre vágom. Ízlés szerint sózom, borsozom. Meglocsolom egy kevés olívaolajjal és mehet is a grilllapra vagy serpenyőben is kisüthetjük. Pár perc alatt elkészül. Vigyázzunk hogy ne süssük túl, mert akkor nagyon megpuhul és szétesik.
Ha kész az édesburgonya leszűröm róla a vizet, kiveszem a babérleveleket. Hozzáadom a kókuszvajat, sót, borsot ízlés szerint és chilit (elhagyható ha nem szereted a csípős dolgokat). Mehet hozzá még 2 evőkanál olívaolaj és az egészet villával összetöröm.
Csak tálalnom kell és kész is!
Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót ide kattintva!