A Franciasaláta elkészítéséhez első lépésként mossuk meg, majd hámozzuk meg a krumplit és a répát.
Ezután daraboljuk fel. Tegyük kb 500 ml vízbe a répákat majd főzzük 10 percig, ezután pedig adjuk hozzá a felkockázott krumplit is, egy csipet sót, és főzzük további 8-10 percig, amíg megpuhulnak a zöldségek.
Ha kész szűrjük le, és hagyjuk kihűlni.
Amíg a krumpli és a répa hűl, előkészítjük a többi alapanyagot. A borsóhoz üveges vagy konzerv borsót javaslok, így elég csak leszűrni, kimérni és már használhatjuk is.
A uborkákat felkarikázzuk, az almát meghámozzuk és felkockázzuk.
Ezután egy közepes tálba mérjük ki a tejfölt, a mustárt, a majonézt, a citromlevet. Sózzuk, borsozzuk és keverjük el alaposan.
Ha megvan adjuk hozzá a felkockázott alapanyagokat, keverjük el és már készen is vagyunk!
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót.
A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!