A Francia pirítós elkészítéséhez első lépésként üssük fel a tojásokat. Adjuk hozzá a fahéjat és a vanília kivonatot, majd villával habosítsuk fel. Ezután adjuk hozzá a cukrot, majd a tejszínt és a tejet. Keverjük el alaposan.
A kalácsot szeleteljük fel, majd mártsuk mindkét oldalát a tojásos keverékbe és tegyük sütőpapíron az airfryer kosarába. Ha a kalács nagyon puha, figyeljünk rá, hogy ne hagyjuk sokáig a tojásban, mert átáztatja.
Az airfryert melegítsük elő (200 C fokon 2-3 percre), majd a kalácsokat süssük 200 C fokon 3 percig. Ezután fordítsuk meg a szeleteket és süssük a másik oldalát is 3 percig.
Tálaláshoz mézet és diót ajánlok, kiegészítve friss gyümölccsel!
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
A recept a COSORI Turbo Blaze Forrólevegős Sütőben készült, ami 9 különböző előre programozott funkcióval, valamint 30°C és 230°C közötti hőmérsékleti skálával segít könnyebbé, energia és idő takarékosabbá tenni a konyhában töltött időt!
A recept létrejöttét a Cosori Magyarország támogatta.