A Fokos Gin Manufaktúra Kft. egy minőségi gineket gyártó és forgalmazó hazai vállalkozás.
Három terméket hoztunk eddig létre, egy 40 Fokos Gin nevű, a tavalyi évben díjnyertes, citrusos-fűszeres minőségi alapgint, a nagykőrösi céklával ízesített Pink Fokos Gint és a szabadszállási zellerrel ízesített 44 Fokos Gint.
Mindhárom különleges, egyedi ízvilággal bír.
Kóstoljatok rá, a többit döntsétek el ti!
A fokos-sztori
Ódor Alex vagyok és kajáról nyergeltem át a piára. Nekem mindkettő bejön, de inni azért valahogy mégis vidámabb elfoglaltság.
Mindössze másfél éve találkoztam először a ginnel. Nem emlékszem pontosan, hogy milyen márka volt, de az nagyon megmaradt, hogy bejön ez a gintonik téma. Finom volt, friss és másnap nem voltam tőle beteg.
Azóta megittam jópár gintót, mindenféle arányban, meg kipróbáltam mindenféle márkát és azt hiszem, hogy a gintonikban rátaláltam arra az italra, arra a keverékre, ami másnap nem kér vissza tőlem semmit. Láttam benne a lehetőséget és arra gondoltam, hogy megcsinálom a környék legfinomabb ginjét.
Gyorsan csokorba szedtem és magam mellé ültettem olyan embereket, akik mind profik a saját szakterületükön és elkezdtünk dolgozni.
Együtt hihetetlenül messzire jutottunk: saját receptúrát alkottunk, amelyet az ország egyik legjobb lepárló-művésze töltött végül a poharainkba. Régebb óta foglalkozik párlatokkal, mint amióta én élek, 30+ éve gyakorolja a minőség palackozását.
A legkiválóbb kreatívok tették papírra, majd címkére az érzést, amit aztán az első kortynál mindenki érezhet: a Fokos a te gined!
Annyira jól sikerült, hogy úgy gondoltam, ezt másnak is megmutatom és hogy éppen nem volt más dolgom, hát forgalomba hoztam.
Így vagyok én most itt, ti pedig azelőtt, hogy Fokost kóstoljatok.
Egészségünkre!
Különleges összetevők
Az áltlaunk használt összetevők kecskeméti és Kecskemét környéki kistermelők prémium produktumai, úgymint: kecskeméti bio-homoktövis, félegyházi boróka, ménteleki levendula, hetényi akácvirág, lajosmizsei citrom, nagykőrösi cékla (Pink Fokos Ginben), szabadszállási zeller (44 Fokos Ginben)
Kecskeméti Bio-Homoktövis: Nagy Ervinné Zsuzsa közel 30 éve működő biogazdálkodásából.
Ménteleki Levendula: többgenerációs, nagy múltú családi vállalkozás, amely hasonlóan az eddigi működéséhez nagy tervekkel tekint a jövőbe is.
Hetényi Akácvirág: ez a legkülönlegesebb összetevő, ezt saját magam, a kis kézikacsómmal gyűjtöm nektek egy barátom végtelen erdejéből.
Lajosmizsei Citrom: ’87 óta foglalkoznak zöldség- és gyümölcstermesztéssel, 10 éve kezdték a kezeletlen Meyer-citromuk terjesztését.