Készítsünk egyszerűen és gyorsan édesburgonyából gnocchit!
Az édesburgonyát megmosom, villával megszurkálom, majd mehet is az előmelegített sütőbe 180 C fokon 45-60 percre. Ha megpuhult kiveszem és hagyom kihűlni.
Amikor már kihűlt meghámozom és villával vagy turmixal pürésítem. Hozzáadom a liszthez és a tojáshoz, majd összegyúrom.
A tésztát kb 10 részre osztom majd lisztezett felületen hosszú nudlikat sodrok belőle. 3-4 centiméteres darabokat vágok belőle, majd mehet is a forrásban lévő, sós vízbe. Ha feljött a víz tetejére a tészta, akkor kész is.
Leszűröm, majd kedvem szerint mártásokhoz használhatom.
A zöldségeket megtisztítom, felaprítom, majd kevés vajon megpárolom. Hozzáadom a fűszereket, a tejszínt és a parmezánt, majd addig főzöm, amíg be nem sűrűsödik.
Ha kész elkeverem a gnocchival és már ehetem is!
Ha érdekel, hogyan készül, nézd meg ezt a videót!