Hirdetés
karácsony superleaderboard 970x90
Ebbe a babka kalács receptbe a dió az igazi!

Diós Babka

A langyos tejben egy teáskanál cukrot elkeverek, majd beleszórom az intant élesztőt és hagyom felfutni.

Ezalatt a tojásokat habverő segítségével a cukorral habosra keverem. Közben 40 g vajat megolvasztok.

Hozzáadom a lisztet és a felfuttatott élesztőt. Elkezdem dagasztani kb 3-4 percig. Ha összeállt a tészta hozzáadom a megolvasztott vajat, majd 10 percig dagasztom.

Mikor kész kézzel kicsit átgyúrom, majd cipót formázok belőle és lefedve 60 percig kelesztem.

Amikor az idő lejárt a tésztát két részre osztom, cipót formálok belőlük és még 20 percig letakarva kelesztem.

Ebbe a babka kalács receptbe a dió az igazi!

A diót ezalatt apróra szeletelem.

Ezután a tésztát két részre osztom: téglalap alakúra nyújtom, amilyen vékonyra csak lehet. A maradék 20 g vaj felével megkenem a felületét, majd megszórom a dió felével.

A hosszabb oldalától indítva szorosan feltekerem a tésztát, majd hosszában félbevágom. A tészta belsejét felfelé fordítva feltekerem, mint egy kakaós csigát. Ezután a másik felét is ugyanígy feltekerem majd a másik csiga tetejére helyezem.

Ugyanezt csinálom a másik adag tésztával is. Kerek, kis méretű, kb 20 cm átmérőjű formába teszem, majd még egy óráig kelesztem. 

A sütőt előmelegítem 180 C fokra, majd 25 perc alatt készre is sütöm. Ha mindkét kalács kisült egy evőkanál mézet leforrázok 3 ek vízzel és kívülről lekenem vele a kalácsokat. 

Ha kihűlt szeletelem.

TUTI TIPP

Bármennyi plusz kalória is, a mázat a tetejéről nem éri meg lehagyni! Próbáld ki a többi babka receptet is!

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

  • 110 ml langyos tej
  • 1 csomag intant élesztő
  • 1 tk cukor
  • 350 g liszt
  • 2 tojás
  • 40 g cukor
  • 40 g vaj
  • ½ tk só

 

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 120 g dió
  • 20 g vaj

 

Hozzávalók a mázhoz:

  • 1 ek méz
  • 3 ek forró víz
Hirdetés
karácsony banner 300x600

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

Hozzávalók a tésztához:

  • 110 ml langyos tej
  • 1 csomag intant élesztő
  • 1 tk cukor
  • 350 g liszt
  • 2 tojás
  • 40 g cukor
  • 40 g vaj
  • ½ tk só

 

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 120 g dió
  • 20 g vaj

 

Hozzávalók a mázhoz:

  • 1 ek méz
  • 3 ek forró víz
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.