A Cukkinis lasagne elkészítéséhez a vöröshagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, majd a vöröshagymát kockázzuk apróra, a fokhagymát pedig fokhagymanyomón zúzzuk át.
Kevés olajat hevítsünk fel a serpenyőben, majd pároljuk rajta üvegesre a vöröshagymát. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát és a felkockázott szalonnát. A receptben füstölt, csemege szalonnát használtam.
Pároljuk addig, amíg a szalonna átlátszó nem lesz, majd mehet rá a darálthús. Keverjük addig, amíg a hús szét nem válik kis darabokra. Fűszerezzük. Adjunk hozzá 200 ml vizet, majd közepes hőfokon pároljuk 20-30 percig, amíg a hús meg nem puhul.
Ezután adjuk hozzá a tejet és a tejszínt. Keverjük el és várjuk meg amíg átmelegszik 2-3 perc alatt. Ekkor szórjuk meg a liszttel, hogy krémesebb szószt kapjunk. Rotyogtassunk rajta párat, majd tegyük félre.
A cukkinit hámozzuk meg, majd vágjunk fél-egy centi vastag szeleteket belőle. Ezután kezdhetjük is a rétegezést.
Egy 20×30 centis sütőedénybe először kanalazzunk a húsos szószból, majd jöhet egy réteg cukkini, egy réteg lasagne tészta, egy réteg szósz és így tovább. A legfelső réteg egy sor cukkini legyen.
A cukkini rétegeket enyhén sózzuk, borsozzuk, hogy ízletesebb legyen. A legfelső réteg cukkinin elkenjük a tejfölt, majd mehet is a sütőbe 170 C fokon 50-60 percre.
Ha kész, hagyjuk állni 10-15 percet, így kicsit összeáll és szépen szeletelhető lesz.
Jó étvágyat!