A száraz hozzávalókat mérjük ki és keverjük el.
A céklát mérjük ki és a vízzel együtt turmixoljuk le. Ezután melegítsük fel, hogy langyos legyen.
Adjuk az olívaolajat és a céklás keveréket a száraz hozzávalókhoz és egy spatula segítségével keverjük el alaposan.
Fedjük le és kelesszük 30 percig.
Ha letelt az idő kevés olívaolajjal kenjük be a kezünket és dagasszuk át. Fedjük le és kelesszük újabb 30 percig.
Ismételjük meg az átdagasztást még 2 alkalommal.
Amikor a harmadik kelesztés is lejárt egy 30×20 cm edényt kenjünk ki olívaolajjal, majd egyengessük el benne a tésztát a kezünkkel. Fedjük le és kelesszük újabb 30 percig.
A tetejére őröljünk friss borsot, sózzuk meg ízlés szerint, majd helyezzünk rá friss rozmaringot.
A sütőt melegítsük elő 230 C fokra, majd süssük benne a tésztát 10-15 percig.
Ha kész, hagyjuk kihűlni szeletelés előtt.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
A recept létrejöttét a Globus Magyarország támogatta.