Hirdetés
Sörös-Mézes Göngyölt Karaj

Sörös-Mézes Göngyölt Karaj

A recept támogatója:

ízmester logo

A recept elkészítéséhez az Ízmester Sörös-Mézes folyékony pácot használtam, ami a keserű sör és az édes méz tökéletes ötvözete. Az Ízmester kínálatában többféle folyékony fűszerpácot is találsz, így kedved szerint ízesítheted ételeidet!

Sörös-Mézes Göngyölt Karaj recept

Így készítsd el a Sörös-Mézes Göngyölt Karajt!

Első lépésként készítsük el a pácot. A vajat olvasszuk meg. A szalonnát kockázzuk fel apróra.

A friss fűszernövényeket mossuk meg, távolítsuk el a leveleket a szártól. A friss fűszernövények helyett használhatunk szárított, morzsolt fűszereket is.

A fűszernövények leveleit aprítsuk fel, majd tegyük egy edénybe. Adjuk hozzá a sót, a borsot, a fokhagymát és a szalonnát. Keverjük el, majd öntsük hozzá a mézet, egy deci sört és a vajat is.

Miután alaposan elkevertük, tegyük félre, amíg előkészítjük a húst. Ezidő alatt a vaj megdermed, így a húsra kenve könnyebb dolgunk lesz majd.

Sörös-Mézes Göngyölt Karaj recept

A húst mossuk meg, majd az alsó részénél indulva kezdjük úgy bevágni, mintha egy ujjnyi szeletet szeretnénk vágni, a végén azonban ne vágjuk át. Terítsük ki a levágott részt és folytassuk tovább a bevágást. Így a végén egy téglalap alakú húst fogunk kapni. (lásd alább a videóban!)

Klopfoljuk ki mindkét oldalát. Ezután kenjük meg a teljes belső felületét az elkészített páccal. Tekerjük fel, majd madzaggal kössük át több ponton, hogy sütés közben ne essen szét. Fedjük le és tegyük hűtőbe 2-3 órára, hogy átjárja a pác íze a húst. Ha nincs rá időnk, ez a lépés elhagyható.

A sütőt melegítsük elő légkeverésen 180 C fokra. Egy sütőedény aljába öntsünk 250 ml sört, majd helyezzük bele a húst. Locsoljuk meg a tetejét is egy kevés sörrel, majd lefedve süssük 60 percen keresztül. Amikor az idő letelt, csökkentsük a hőfokot 165 C fokra, majd süssük további 2 órán át.

Ezután emeljük meg a hőfokot 200 C fokra. Vegyük le a fedőt, távolítsk el a kötözésre használt madzagokat. Kenjük meg egy csomag Ízmester Sörös-Mézes folyékony páccal, majd tegyük vissza a sütőbe 10 percre.

Ha kész, hagyjuk 20 percet hűlni, mielőtt felszeletelnénk.

A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

Ha friss fűszernövényeket használunk, ne dobjuk ki a szárakat! Alaplébe, szószokba tökéletes ízesítő lesz!

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 1,5 kg csont nélküli karaj
  • 1 csomag Ízmester Sörös-Mézes folyékony pác
  • 100 g fehér szalonna
  • 500 ml sör
  • 100 g mustár
  • 150 g vaj
  • 60 g méz
  • 4 szál zsálya
  • 3 szál rozmaring
  • 4 szál bazsalikom
  • 2 tk fokhagyma granulátum
  • 1 tk őrölt bors
  • 20 g só
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

  • 1,5 kg csont nélküli karaj
  • 1 csomag Ízmester Sörös-Mézes folyékony pác
  • 100 g fehér szalonna
  • 500 ml sör
  • 100 g mustár
  • 150 g vaj
  • 60 g méz
  • 4 szál zsálya
  • 3 szál rozmaring
  • 4 szál bazsalikom
  • 2 tk fokhagyma granulátum
  • 1 tk őrölt bors
  • 20 g só
Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv