Hirdetés
karácsony superleaderboard 970x90
Babkrémleves

Babkrémleves

A recept támogatója:

ízmester logo

A Babkrémleves elkészítéséhez használt babérlevél, vagyis a babérmeggy levele, régóta ismert fűszernövény, amelyet számos kultúra használ ízesítésre, valamint gyógyászati célokra.

A babérlevél használata a konyhában az ókori Görögországig és Rómáig nyúlik vissza, ahol szent növényként tisztelték, és gyakran használták díszítésre és koszorúk készítésére. Az idők során azonban a babérlevél ízének és aromájának előnyeit is felismerték, és elkezdték használni ételek, különösen levesek, pörköltek és mártások ízesítésére.

Ízmester Bio babérlevel

A levél íze igen intenzív, így általában egészben adjuk az ételekhez a főzési folyamat elején, hogy az ízek kibontakozhassanak, majd kivesszük az ételből tálalás előtt.

A babérlevélnek emellett kulturális és történelmi jelentősége is van. A babérkoszorút a győzelem jelképeként használták az ókori Görögországban és Rómában. A babért gyakran használták gyógyító tulajdonságai miatt is, valamint vallási szertartásokban.

 

Így készítsd el a Babkrémlevest!

A Babkrémleves elkészítéséhez első lépésként hevítsünk fel egy kevés olívaolajat, majd pároljuk rajta 4-5 percig a felkockázott vöröshagymát. Adjuk hozzá a lecsöpögtetett babkonzervet, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a fokhagymát.

Pároljuk még 1-2 percig, majd öntsük fel az alaplével és a vízzel. Adjuk hozzá a babérlevelet és lefedve közepes hőfokon főzzük 30 percig. Amikor letelt az idő vegyük ki a babérleveleket, majd botmixerrel pürésítsük.

Az alaplé receptjét itt találod!

Adjuk hozzá a tejszínt és 1-2 perc alatt melegítsük össze. Ne forraljuk. Ízlés szerinti mennyiségben szeleteljünk fel kolbászt és szalonnát, majd egy serpenyőben pirítsuk le.

“a természet ismeri a boldog és ízes élet receptjét”

Babkrémleves

A recept elkészítéséhez az Ízmester Bio babérlevelet használtam. Az Ízmester Bio fűszerek termesztése kíméletes a természettel, és az organikus minőséget rendszeres, független ellenőrzések igazolják.

A kizárólag természetes, ökológiai összetevőkből álló mono fűszerek és fűszerkeverékek nem tartalmaznak sem sót, sem ízfokozót, sem mesterséges színezékeket vagy tartósítószereket.

A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUDTAD?

Az ökológiai gazdálkodók csak természetes eszközöket és módszereket alkalmazhatnak a növénytermesztés során. Csak bio vetőmagot használnak, minden génmódosított alapanyag tilos. A bio termékek előállításának, tárolásának és feldolgozásának teljes folyamatát független szervezetek rendszeresen ellenőrzik.

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 500 g fehérbab konzerv
  • 300 ml víz
  • 200 ml alaplé
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • ½ tk fokhagyma granulátum
  • ½ tk frissen őrölt bors
  • 3 db szárított babérlevél
  • 1 tk só
  • kolbász, szalonna
Hirdetés
karácsony banner 300x600

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

  • 500 g fehérbab konzerv
  • 300 ml víz
  • 200 ml alaplé
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • ½ tk fokhagyma granulátum
  • ½ tk frissen őrölt bors
  • 3 db szárított babérlevél
  • 1 tk só
  • kolbász, szalonna
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.