A vizet melegítsük meg annyira, hogy langyos legyen, majd keverjük el benne a cukrot és az instant élesztőt. Hagyjuk 10 percig felfutni.
Egy tálba mérjük ki a lisztet, sót, olívaolajat, és kockázzuk fel az aszalt paradicsomot, adjuk azt is hozzá.
Mehet bele az élesztős viz is, majd dagasszuk 10-15 percig. Fedjük le és hagyjuk kelni 30 percig.
A sütőt melegítsük elő 230 C fokra.
Ha a tészta megkelt, lisztezett felületre fordítsuk ki, majd a tésztát is lisztezzük be. Osszuk két részre. “Tekerjünk” rajta párat, hogy hosszúkás, rusztikus bagett formát kapjunk. Ismét fedjük le és hagyjuk még 30 percig kelni.
Ha letelt az idő mehet a sütőbe 10 percre 230 C fokon, majd 12 percre 210 C fokon.
Ha kész hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük fel.
Ha érdekel hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!