A sonkát kockázzuk fel apróra, kicsit kisebbre, mint egy 1×1 centiméteres kocka. A koktélparadicsomokat mossuk meg, majd vágjuk félbe. A fokhagymát tisztítsuk meg és fokhagyma törővel zúzzuk össze.
Tegyünk fel melegedni körülbelül 2 liter vizet. Adjunk hozzá egy teáskanál sót és amikor forr tegyük bele a gnocchi tésztát. Főzzük addig, amíg fel nem jönnek a tészták a víz tetejére. Szűrjük le és tegyük félre.
Egy serpenyőbe öntsünk kevés olívaolajat, majd kezdjük el rajta pirítani kb 10 percig a felkockázott sonkát. Ezután adjuk hozzá a paradicsomot és pároljuk közepes lángon, amíg meg nem fonnyad. Felgyorsíthatjuk a folyamatot, ha fedővel lefedjük.
Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a majorannát, a bazsalikomot, a fokhagymát és a sűrített paradicsomot is. Keverjük el, majd adjuk hozzá a tejszínt és reszeljük hozzá a parmezánt.
Keverjük el, majd közepes lángon főzzük 2-3 percig. Adjuk hozzá a megfőtt gnocchit is. Kicsit még hagyjuk összeérni az ízeket 1-2 percig és már készen is vagyunk! Tálaláshoz megszórom még parmezánnal és friss bazsalikommal!