A fűszereket elkeverem egymással, majd hozzáadom a mézet, a barbecue szószt, az olajat és a ketchupot. A sütőedény aljába beleöntöm a vizet. Alaposan átmosom a húst, majd mindkét oldalát bekenem a fűszerkeverékkel. Nem használom el hozzá csak a felét, a többit majd sütés közben.
A sütőt előmelegítem 130 C fokra. Az edényt alaposan fedjük le, én hőálló fedőt használtam.
Nagyjából 5-6 órán át süssük, ezaidő alatt a hús alaposan megpárolódik. Ha letelt az idő vegyük ki, kenjük le a maradék szósszal mindkét oldalát, majd tegyük vissza 15 percre 150 C fokon.
Ha elkészült két villa segítségével szedjük szálakra a húst. Közben a zsíros részeket én kivettem belőle. Az edényben lévő szószban megforgathajuk, így jó szaftos marad.
A lepényhez langyos tejben elkeverem a cukrot, majd az élesztőt és kb 15 perc alatt felfuttatom.
Közben vegyük ki a vajat, hogy puha legyen. A lisztet, a sót és a tojás egy nagyobb edénybe mérem, én dagasztógépet használtam.
Hozzáadom a tojást és a felfuttatott élesztős tejet, majd dagasztom 10 percig. Ezután cipót formázok belőle és lefedve kelesztem 15 percig.
Ha letelt az idő kiviszem az edényből. Lelapogatom, a közepébe beleteszem a 30 g puha vajat és a széleit ráhajtom. További kb 10 percig dagasztom, amíg a tészta teljesen fel nem veszi a vajat. Ezután újra cipót formázok belőle, lefedem és 60 percig kelesztem.
Ha letelt az idő három egyenlő részre osztom, cipót formázok belőle. A tepsire sütőpapírt rakok, egymástól távolabb helyezem le rá a bucikat, lefedem és kelesztem még 1 órát.
Amikor szépen megkelt egy tojás sárgáját elkeverek egy ek tejjel és lekenem mindhárom cipó tetejét. Megszórom szezámmaggal, a képen szezámmagot, fekete szezámmagot és chia magot használtam. De ha ezek nincsenek otthon a szezámmag is tökéletes. A sütőt előmelegítem 180 C fokra és 10-15 perc alatt készre sütöm.
A lepényt én majonézzel, salátalevéllel, uborkával, pulled pork hússal és barbecue szósszal töltöttem meg, de a fantáziádra van bízva, hogy te mivel fogod!