A fokhagymát és a hagymát tisztítsuk meg, majd a vöröshagymát vágjuk félbe és szeleteljük fel vékonyan. A fokhagymát zúzzuk össze. A kolbászt karikázzuk fel.
Egy kisebb hőálló edénybe öntsünk egy evőkanál olajat, majd keverjük el benne a babot, a paradicsomkonzervet, a hagymákat és a kolbászt. Helyezzük a tetejére a szalonna szeleteket és takarjuk be alufóliával. Majd mehet is az előmelegített sütőbe, légkeverésen 200 C fokon 20 percre.
Amikor letelt az idő vegyük ki, tegyük félre az alufóliát és üssünk rá 3 tojást. Tegyük vissza az alufóliát és süssük tovább kb 10 percre. Attól függően, hogy milyen lágyan szeretjük a tükörtojást vegyük ki egy-két perccel hamarabb vagy később, hogy keményebb legyen, ha azt szeretnénk.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
A recept létrejöttét a Globus Magyarország támogatta.