Egy tálba kimérem a száraz hozzávalókat, a lisztet, a fűszereket és a sütőport, majd az egészet alaposan elkeverem egymással.
A mézet, a vajat és a porcukrot egy forraló edénybe teszem, majd magasabb hőfokon, folyamatos kevergetés mellett addig melegítem, amíg a cukor és a vaj el nem olvad. Ezután öntsük ki egy laposabb tálba és mehet a hűtőbe. Nagyjából 1 óra alatt szépen ki is hűl.
Amikor ez megvan, dagasztógépbe teszem a lisztes és a mézes keveréket, hozzáadok 2 tojássárgáját és 1 egész tojást, majd körülbelül 8-10 percig dagasztom. Ezt a részt megcsinálhatjuk kézzel is, gyúrjuk össze, majd amikor a tészta összeállt formázzunk cipót belőle és mehet a hűtőbe.
Pihentessük legalább egy órát, de akár egy egész éjszakára vagy napra is a hűtőben hagyhatjuk.
A tésztát nyújtáskor négy részre osztottam, hogy könnyebb legyen dolgozni vele. Nyújtás közben lisztezzük. Szaggassuk ki, majd mehet is a sütőpapírral bélelt tepsibe. A kiszaggatott tészta formák között nem kell nagy helyet hagyni, mert nem fog terülni sütés közben.
A sütőt előmelegítem, majd 170 C fokon 7-8 percig sütöm. Érdemes az első tepsinél figyelni 5 perc után, mert sütőnként eltérő lehet az idő.
Ezután hűtőrácsra teszem és hagyom kihűlni!
Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!