Joghurt tortában a kókuszos a kedvencem.

Kókuszos joghurt torta sütés nélkül

Hozzávalók

100 g darált keksz

60 g vaj

10 g tej

500 g joghurt

100 g cukor

200 ml habtejszín

40 g kókusz

20 g zselatin

2 ek vanília kivonat

100 g fehér csokoládé

30 g vaj

A vajat megolvasztom, majd hozzáadom a kekszhez és a tejhez. A tej helyett használhatunk növényi tejet is. Darált keksznek karamellás teasüteményt használtam, de zabkeksszel vagy háztartási keksszel is elkészíthető.

Összekeverem a kekszes keveréket, majd egy 20-25 cm átmérőjű tortaformába szórom. Egy sima aljú pohárral elkezdem lelapogatni, amíg tömör és sima nem lesz. A tortaformát kibélelhetjük fóliával, hogy biztos ne tapadjon oda a formához, de anélkül is készíthető.

Ha ezzel megvagyok beteszem a hűtőbe, amíg elkészítem a krémet.


A joghurtot egy főzőedénybe kimérem, hozzáadom a kókuszt, a cukrot, a vaníliát és a zselatint. Alaposan elkeverem, majd közepes hőfokon felmelegítem. Nem szükséges felforralni, csupán a zselatint olvasztjuk meg benne. 

Hagyom kihűlni, közben megolvasztom a csokit a vajjal. 

Egy másik edényben felverem a habtejszínt, majd ráöntöm a kihűlt joghurtos keveréket és alaposan elkeverem.

Ezután ráöntöm a formában lévő kekszes aljra, majd mehet rá a csokiöntet, ha már kicsit kihűlt az is. 

Ha több vajat adunk a csokihoz folyósabb  lesz a krém a tetején.

Az egészet pár órára a hűtőbe teszem, kb 2-3 óra múlva pedig szeletelhető is.