A sütőtököt tisztítsuk meg és magozzuk ki. Daraboljuk 5-6 részre és uborkaszeletelőn készítsünk vékony szeleteket belőle.
A használni kívánt befőttes üvegeket és kupakokat forró vízben főzzük ki. A vizet forraljuk fel, majd adjuk hozzá a cukrot, a narancslevet, az ecetet, a fűszereket és keverjük el.
Az üvegbe szorosan tömjük bele a szeletelt sütőtököt, majd öntsük fel a vizes keverékkel, addig, amíg teljesen el nem fedi. A kilógó sütőtököket nyomkodjuk le, majd zárjuk le szorosan a fedővel. 5-10 percre helyezzük fejjel lefelé, majd fordítsuk meg és hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni.
Fogyasztás előtt hagyjuk állni 1-2 napot, hogy összeérjenek az ízek. A leírt mennyiség 1 db kb 800 ml űrtartalmú üvegre elegendő.
Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!