Az őszi estékből nem maradhat ki egy kis borozgatás, jól betakarózva egy film vagy a párunk társaságában.
Ehhez pedig tökéletes kiegészítő ez a Camembert mártogatós almával, mogyoróval, dióval, kesudióval, mézzel és rozmaringgal!
Az almákat kimérem az üvegből, lé nélkül. A camembert sajt egyik oldalát ujjnyi széles távolságban bevagdosom, nem vágom át csak 4-5 mm mélyen megvágom, majd elfordítom és megismétlem ugyanezt, hogy kis négyzeteket kapjunk a tetején.
Egy hőálló edény alját olívaolajjal kikenem. A közepére helyezem a camembert a bevágott oldalával felfelé, majd köré teszem az almákat, végül az olajos magvakat.
A receptben vegyes magkeveréket használtam, de bármit választhatunk, ami éppen van otthon diót, kesudiót, mogyorót, amit szeretnénk.
A tetejét leöntöm mézzel, majd jöhet még egy kis olívaolaj. Végül a rozmaring leveleket lecsipegetem a szárról és elosztom rajta.
A sütőt előmelegítjük, légkeverésen 200 C fokon 15 percig sütjük, amíg a camembert meg nem olvad. 10 perc elteltével nézzünk rá, figyeljünk rá, hogy a magok nehogy megégjenek.
Ha kész pirítóssal tálaljuk, még melegen, hogy a sajt jó nyúlós legyen.
Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
A recept létrejöttét a Globus Magyarország támogatta.