Az alaphoz kimérjük a hozzávalókat, elkeverjük, majd egy kb 20 cm átmérőjű formába lapogatjuk. Hűtőbe tesszük, hogy összeálljon és megdermedjen benne a vaj.
A gyümölcszseléhez egy kisebb főzőedénybe kimérjük a hozzávalókat, majd addig melegítjük alacsony hőfokon, amíg villa segítségével össze nem tudjuk törni a gyümölcsöket, hogy krémes legyen. Tegyük félre és hagyjuk kicsit hűlni.
A krémhez a habtejszínt kemény habbá verjük, majd mehet bele a ricotta, a porcukor és a vanília. Keverjük simára és elkezdhetjük összeállítani a torta egy részét.
Az alapot vegyük ki a hűtőből, kenjük el rajta a gyümölcszselét, majd mehet rá a mascarpones krém. Ezután tegyük vissza a hűtőbe és készítsük el a csokoládé ganachet.
Ehhez egy edényben forraljunk vizet, majd egy hőálló edényt tegyünk rá, amiben meg tudjuk olvasztani a csokoládét gőz fölött. A csokit felkockázzuk majd mehet rá a habtejszín és együtt melegítsük addig, amíg a csokoládé el nem olvad teljesen.
Ezután vegyük le a gőzről és tegyük félre hűlni. Időközben néha kavarjuk meg. Ha kihűlt óvatosan öntsük rá a torta tetejére. Díszítésként használhatunk csokidarát, én még liofilizált málnát szórtam rá. Rakjuk vissza a hűtőbe és hagyjuk legalább egy órát állni, mielőtt felszeletelnénk.
Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!